Rusia a cules informații despre tehnologiile companiilor care furnizează arme Ucrainei la o expoziție internațională

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Rusia a reușit, în timpul participării sale la Expoziția de Apărare Aeriană "IDEX 2023", să culeagă informații despre tehnologiile companiilor care furnizează arme Ucrainei.
Rusia a reușit, în timpul participării sale la Expoziția de Apărare Aeriană "IDEX 2023", să culeagă informații despre tehnologiile companiilor care furnizează arme Ucrainei.

Site-ul francez "Intelligence online", specializat în probleme de informații militare, a relatat că Rusia a reușit, în timpul participării sale la Expoziția de Apărare Aeriană "IDEX 2023", să culeagă informații despre tehnologiile companiilor care furnizează arme Ucrainei.

Între 20 și 24 februarie, Emiratul Abu Dhabi a găzduit expozițiile "IDEX" și "NAVDEX", care au fost organizate de grupul "ADNEC" în cooperare cu Ministerul Apărării din Emiratele Arabe Unite, la care au participat peste 132.000 de vizitatori.

Pe fondul conflictului dintre Rusia și Ucraina, jucătorii din industria de apărare au încercat să culeagă informații despre cele mai recente tehnologii dezvoltate de fiecare parte.

Ca de obicei, Rusia a trimis o mare delegație la expoziție, inclusiv reprezentanți ai companiilor de stat Rostec și Rosoboronexport. Inginerii ruși specializați în elicoptere s-au interesat insistent despre nivelul de blindaj al vehiculelor fabricate de grupul francez Arquus, în special la modelul antitanc Fortress MK2.

Unii membri ai delegației ruse s-au afișat direct în uniformele lor cu însemne rusești, în timp ce alții au fost mai discreți, în special când au vizat standurile cu muniții pakistaneze, fiind îmbrăcați în costume negre și cămăși albe. Conglomeratul de apărare, deținut de Ministerul pakistanez al Apărării, este unul dintre cei mai mari furnizori ai Ucrainei de la începutul conflictului.

Cu câteva săptămâni în urmă, mai multe guverne occidentale și-au avertizat companiile care se îndreptau către IDEX să fie precaute atunci când vor interacționa cu reprezentanții ruși la eveniment.

De cealaltă parte,, echipa din pavilionului Rusiei pur și simplu nu a permis niciunuia dintre  reprezentant occidental participant să intre în standul său la Navdex, secțiunea maritimă a expoziției, menționează Intelligence Online.

Site-ul a explicat că "unii indivizi curioși au fost refuzați la intrarea în stand. Persoanele de la Thales, Nexter, Leonardo, Airbus și Boeing, care puteau fi identificate cu ușurință după insignele lor corporative, nu au avut voie să vizioneze dronele și radarele de fabricație rusă expuse.

Autoritățile de la Abu Dhabi au sprijinit prezența rusă, fiind indiferente la presiunile occidentale de a impune sancțiuni Moscovei.

Viceprim-ministrul Emiratelor Arabe Unite Mansour bin Zayed Al Nahyan, fratele președintelui Emiratelor Arabe Unite Mohamed bin Zayed Al Nahyan, l-a invitat pe viceprim-ministrul și ministrul rus al Industriei și Comerțului Denis Manturov și l-a însoțit în timpul vizitei sale la expoziție pe 20 februarie.

IDEX s-a încheiat cu semnarea a 55 de acorduri locale și internaționale între Emiratele Arabe Unite și companiile care își expun produsele de apărare din Europa și Asia, cu tranzacții în valoare de peste 6 miliarde dolari, în creștere cu 12% față de anul trecut.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel