Kurt Volker: SUA ar putea vinde Ucrainei mai multe sisteme antitanc Javelin

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite ar putea vinde Ucraina un alt lot de sisteme de rachete antitanc Javelin, a anunțat Reprezentantul Special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, în cadrul unei conferințe video pentru reporterii europeni, informează UNIAN.

,,După cum știți, o parte din această asistență militară a SUA a constat în furnizarea de sisteme antitanc, astfel încât, dacă tancurile continuă să intre pe teritoriul Ucrainei, aceasta ar dispune de cele mai bune capacități pentru a se proteja", a menționat reprezentantul special.

Potrivit lui K. Volker, Ucraina și-a exprimat interesul pentru achiziționarea unui număr mai mare de sisteme de rachete antitanc.

,,Este posibil acest lucru. De asemenea, trebuie să analizăm domenii precum apărarea antiaeriană și apărarea de coastă", a adăugat K Volker.

Acesta a menționat, de asemenea, că sunt discuții suplimentare despre sistemele anti-lunetist, care au fost deja livrate Ucrainei.

În luna martie a anului trecut, Ucraina a achiziţionat din SUA 210 rachete antitanc şi 37 de lansatoare de rachete, cu scopul de a-şi consolida capacităţile de apărare în faţa separatiştilor din estul Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei a precizat ulterior că rachetele Javelin vor fi folosite doar în scopuri defensive, dacă poziţiile Armatei ucrainene vor fi atacate. Poroşenko a adăugat că rachetele Javelin vor permite contracararea agresiunilor Rusiei din estul Ucrainei.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel