Kurt Volker: SUA ar putea vinde Ucrainei mai multe sisteme antitanc Javelin

S.I. Catalin / 20 Martie 2019 / 13:17

Statele Unite ar putea vinde Ucraina un alt lot de sisteme de rachete antitanc Javelin, a anunțat Reprezentantul Special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, în cadrul unei conferințe video pentru reporterii europeni, informează UNIAN.

,,După cum știți, o parte din această asistență militară a SUA a constat în furnizarea de sisteme antitanc, astfel încât, dacă tancurile continuă să intre pe teritoriul Ucrainei, aceasta ar dispune de cele mai bune capacități pentru a se proteja", a menționat reprezentantul special.

Potrivit lui K. Volker, Ucraina și-a exprimat interesul pentru achiziționarea unui număr mai mare de sisteme de rachete antitanc.

,,Este posibil acest lucru. De asemenea, trebuie să analizăm domenii precum apărarea antiaeriană și apărarea de coastă", a adăugat K Volker.

Acesta a menționat, de asemenea, că sunt discuții suplimentare despre sistemele anti-lunetist, care au fost deja livrate Ucrainei.

În luna martie a anului trecut, Ucraina a achiziţionat din SUA 210 rachete antitanc şi 37 de lansatoare de rachete, cu scopul de a-şi consolida capacităţile de apărare în faţa separatiştilor din estul Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei a precizat ulterior că rachetele Javelin vor fi folosite doar în scopuri defensive, dacă poziţiile Armatei ucrainene vor fi atacate. Poroşenko a adăugat că rachetele Javelin vor permite contracararea agresiunilor Rusiei din estul Ucrainei.


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy