Kuleba: Aliaţii s-au angajat să ne susţină cât este nevoie. Victoria Ucrainei asigură pacea tuturor

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ţările aliate s-au angajat să susţină Ucraina "atât cât este nevoie", afirmă şeful diplomaţiei de la Kiev, Dmitro Kuleba, într-un mesaj publicat pe Twitter, după cina de lucru de marţi seară, cu miniştrii de externe ai ţărilor NATO.

"La invitaţia lui Jens Stoltenberg, m-am întâlnit cu miniştrii de externe NATO pentru a le împărtăşi nevoile Ucrainei în această iarnă grea. Aliaţii au anunţat noi livrări şi s-au angajat să ne susţină atât cât este nevoie. Victoria Ucrainei va asigura pacea şi securitatea tuturor", a spus oficialul ucrainean.

Kuleba a transmis şi mesaje legate de întrevederile pe care le-a avut cu miniştrii român şi polonez.

"M-am întâlnit cu ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, pentru a-i mulţumi pentru excelenta organizare a ministerialei NATO. Discuţiile noastre s-au concentrat pe susţinerea Ucrainei şi nevoia de a îmbunătăţi conectivitatea între România şi Ucraina, pentru a facilita circulaţia persoanelor şi bunurilor", a adăugat demnitarul.

În ceea ce priveşte întâlnirea cu Zbigniew Rau, omologul polonez, Dmitro Kuleba a precizat că aceasta s-a axat pe "următorii paşi care trebuie făcuţi pentru a consolida Ucraina în această iarnă".

,,Sunt recunoscător poporului şi guvernului din Polonia pentru hotărârea arătată în susţinerea Ucrainei şi pentru ajutorul militar şi umanitar considerabil oferit", a adăugat ministrul ucrainean de externe.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel