Kremlinul trimite unități speciale în teritoriile ocupate din Ucraina pentru a se asigura că strânge suficiente voturi pentru alegerile prezidenţiale

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Militari ruși în apropiere de Herson, Ucraina - 20 mai 2022. Sursa Foto: EPA
Militari ruși în apropiere de Herson, Ucraina - 20 mai 2022. Sursa Foto: EPA

Serviciul de Informații al Apărării din Ucraina (GUR) a raportat că Rusia trimite unități de forte special instruite în teritoriile ocupate ale Ucrainei pentru a ''genera'' numărul dorit de voturi în timpul așa-numitelor "alegeri", cum ar fi "alegerile" prezidențiale din Federația Rusă programate pentru luna viitoare.

"Pentru a crea iluzia "sprijinului" pentru dictatorul rus, ocupanții au trimis unități special antrenate în teritoriile ocupate pentru a supraveghea fraudele și a monitoriza activitatea așa-numitelor "comisii electorale", potrivit GUR.

Una dintre sarcinile acestor unități este de a raporta disponibilitatea angajaților companiilor din teritoriile ocupate de a "vota", precum și de a furniza o prognoză a "sprijinului" local pentru Putin până la 10 martie 2024."

Kremlinul a aprobat, de asemenea, o nouă "procedură" pentru organizarea de "alegeri" în teritoriile temporar ocupate (TTO) din Ucraina.

În special, rușii au decis că va fi posibil să se înregistreze pentru "alegerile" ilegale fie cu pașapoarte rusești, fie cu pașapoarte ucrainene, fie cu alte documente de identitate, cum ar fi cărțile de identitate.

GUR consideră că această decizie demonstrează eșecul ''pașaportizării forțate'' în teritoriile ocupate și reprezintă un alt instrument pe care serviciile speciale rusești îl pot folosi pentru a identifica ucrainenii "necinstiți" în vederea unei represiuni ulterioare.

Se precizează că, la ordinul Moscovei, ''administrația rusă de ocupație'' din teritoriile ucrainene  și propagandiștii răspândesc în mod constant știri false conform cărora 85% din populația teritoriile temporar ocupate din Ucraina îl "sprijină" pe Putin, precum și promovarea așa-numitului sistem de "vot mobil", care, în special, permite "votarea" online în teritoriile ocupate din regiunile Herson și Zaporojie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel