Kremlinul reacţionează faţă de încercarea FBI de a-l racola pe oligarhul rus Oleg Deripaska

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov
purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov

Kremlinul declară că eforturile spionilor americani de a-l racola ca informator pe Oleg Deripaska, arată că  Statele Unite doresc să se amestece în politica internă a Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că Statele Unite au încercat "brutal" să recruteze cetățenii ruși pentru ca aceştia să acționeze ca agenți ai săi, adăugând că acest lucru arată că Washingtonul se amestecă în politica internă din Rusia, potrivit Reuters.

Dmitri Peskov, a fost întrebat în timpul unei conferințe ce părere are despre articolul apărut în ziarul New York Times,în care se precizează că FBI și Departamentul de Justiție al SUA au încercat fără succes să-l recruteze magnatul rus Oleg Deripaska ca informator între 2014 și 2016.

"Adevărul este că Statele Unite, în ultimii ani, lucrează brutal prin serviciile sale de informații, încercând să recruteze cetățeni ruși, exercitând presiuni morale și de altă natură asupra lor ... Cred că aceste incidente, în modul cel mai elocvent, mărturisesc încercările de a intervini în politice interne ale Rusiei ", a spus Peskov.

FBI şi oficialii din Departamentul de Justiție au încercat să-l transforme pe oligarhul Oleg V. Deripaska într-un informator, căutând să obţină de la acesta informații despre crima organizată din Rusia, dar și despre posibilul ajutor oferit de ruşi lui Donald Trump în campania electorală prezidenţială din 2016.

Oleg V. Deripaska este un oligarh rus şi un influent om de afaceri care are legături strânse cu Kremlinul, dar care s-a confruntat de-a lungul timpului cu acuzații de luare de mită și chiar crimă, potrivit New York Times.

FBI a crezut că ar putea să facă din oligarhul rus, Deripaska, un bun informator

Între 2014 și 2016, FBI (Biroul Federal de Investigații) și Departamentul de Justiție au încercat fără succes să îl transforme pe Deripaska într-un informator. Reprezentanţii din cele două instituţii s-au oferit să-l ajute pe acesta să obțină vize pentru Statele Unite, dar şi sprijin pentru a-și rezolva unele problemele juridice.

În schimb, ei sperau să primească informații despre crima organizată din Rusia și, mai târziu, despre posibilul ajutor oferit de ruşi lui Donald Trump în campania electorală pentru prezidenţialele din 2016, potrivit actualilor și foștilor asociați ai lui Deripaska.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel