Kremlinul pregătește o nouă campanie de dezinformare, susţinând că Ucraina renunță la teritoriile ocupate

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de informații al apărării din Ucraina (GUR) avertizează asupra unei noi campanii de dezinformare pe care Rusia o orchestrează împotriva Ucrainei. Astfel, la 25 august, Administrația prezidențială rusă a organizat o reuniune pentru a discuta următoarea etapă a războiului informațional în mass-media ucraineană și globală.

La eveniment au participat Serghei Kirienko, primul adjunct al șefului de cabinet al administrației Putin și reprezentanți ai publicatiilor media ruse implicate în ''operațiuni de informare''.

Potrivit GUR, subiectul întâlnirii a fost aprobarea unor narațiuni specifice care să discrediteze Ucraina și să influențeze partenerii săi din intreaga lume.

Serviciul de informații al apărării din Ucraina a raportat că, în viitorul apropiat, propaganda rusă se va concentra pe utilizarea următoarelor subiecte și narațiuni:

Mobilizare în masă: toți ucrainenii, fără excepție, indiferent de sex, vârstă sau stare de sănătate, vor fi supuși mobilizării; mobilizarea se va aplica și minorilor.

Neîncrederea partenerilor ucraineni în posibilitatea unei victorii: "acorduri" privind "pacea în schimbul teritoriilor"; înțelegeri politice (fabricarea de materiale despre "acordul secret" dintre primarul Kievului, Vitalii Klitschko, și reprezentanții Partidului Republican din SUA pentru a-l susține în viitoarele alegeri prezidențiale).

Contraofensiva ucraineană nu are niciun succes: creșterea numărului de înmormântări ale soldaților ucraineni în cimitirele marilor orașe; lipsa de succes pe front cu pierderi grele; replicarea temei morții apărătorilor locali în fiecare oblast al Ucrainei; autoritățile ucrainene "predau" Kupiansk; căutarea responsabililor pentru "eșecuri" pentru a discredita liderii și oficialii militari ucraineni.

Ucraina renunță la teritoriile ocupate: prezentare de documente false;

Corupție totală: statul nu luptă împotriva corupției; bugetul este furat, achizițiile publice nu sunt efectuate și nu există nicio pedeapsă pentru funcționarii corupți.

Viață "frumoasă" în teritoriile ocupate: salarii mari, prețuri mici, asigurarea a tot ceea ce este necesar; dezvoltarea infrastructurii și reconstrucția locuințelor distruse; alegeri libere într-o singură zi de vot conform legilor Federației Ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel