KraitSense, primul sonar montat într-un cablu

Eduard Pascu |
Data publicării:

Grupul de sisteme maritime SEA din Marea Britanie a finalizat cu succes încercările pe mare ale sistemului de sonar pasiv, pe cablu, KraitSense, ca parte a unei cerințe NATO de a cerceta și dezvolta Recognized Environmental Picture (REP), transmite Jane.

Instalat la bordul navei de patrulare offshore NRP Figueira da Foz a Marinei Portugheze, sistemul KraitSense „a detectat cu succes un sistem de urmărire și clasificare a unui submarin”, anunță compania.

Experimentul a avut loc în apropiere de Lisabona, în perioada 8-27 septembrie. Sistemul a fost proiectat pentru a oferi partenerilor de alianță oportunitatea de a testa și evalua capacitățile autonome ale navelor cu și fără echipaj. La eveniment au participat aproximativ 800 de militari din Belgia, Italia, Portugalia, Marea Britanie și SUA, împreună cu reprezentanți din mediul academic și din industria de profil.

Vezi și: Fincantieri din Italia și Grupul Naval din Franța au creat un joint venture, Navaris

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel