Fincantieri din Italia și Grupul Naval din Franța au creat un joint venture, Navaris

Eduard Pascu |
Data publicării:

Fincantieri din Italia și Grupul Naval din Franța au anunțat crearea unei societăți comune numită Navaris, transmite defensenews.

Noua societate va fi deținută în părți egale de cele două companii și va fi încorporată până la sfârșitul anului.

Cele două firme de construcții navale controlate de stat își propun să folosească asocierea în comun pentru a construi și comercializa nave, să distribuie echipamente, să cerceteze și să testeze noi modele. Ca parte a acordului, Franța folosește un design italian pentru noua sa navă logistică, în timp ce cele două companii vor lucra împreună la modernizarea fregatelor Horizon construite în comun de Italia și Franța și operate de ambele țări. Există, de asemenea, planuri pentru ca noul joint venture (JV) să lucreze la o nouă corvetă europeană de patrulare.

Cei doi companii au promovat JV-ul ca o modalitate de a crea legături în industria navală fracturată din Europa, care să îi permită să concureze la nivel mondial și a venit pe calea preluării de către Fincantieri a șantierului naval Chantiers de l'Atlantique - un acord care le va permite celor doi constructori navali să dezvolte navele de croazieră.

Cele patru nave, parte a programului FLOTLOG (Flotte logistique), care se bazează pe designul italian Vulcano și sunt construite de un consorțiu temporar între Chantiers de l’Atlantique și Naval Group.

Fincantieri a declarat că va construi secțiunile la șantierul său naval Castellammare di Stabia din sudul Italiei, iar livrările către Chantiers de l'Atlantique sunt programete în perioada 2021 și 2027. Singurul obstacol potențial al cooperării transfrontaliere este Uniunea Europeană, care studiază dacă preluarea șantierului naval Chantiers de l'Atlantique de către Fincantieri nu reprezintă un pas în crearea unui monopol.

Vezi și: Alianță între Naval Group și Fincantieri: Obiectivul celor doi giganți

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel