Kosovo participă cu peste 1.300 de militari la "Defender Europe '23"

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Kosovo
Foto: Ministerul Apărării din Kosovo

În perioada 21 mai - 2 iunie, Kosovo va găzdui exercițiul internațional în regiunea balcanică, "Defender Europe 23". Colonelul, Ejup Maqedonci, din cadrul Forțelor de Securitate din Kosovo (FSK), în emisiunea "Lajmet e Fundit" a televiziunii kosovare RTK, a declarat că "Defender Europe '23" este un exercițiu desfășurat de Armata Statelor Unite pentru Europa și Africa, la care vor participa diverse țări NATO, dar și țări din Europa și Africa.

"Kosovo participă pentru a doua oară la acest exercițiu. Forța de Securitate din Kosovo a participat și la "Defender Europe '21", dar în acel an a participat cu un număr mult mai mic de participanți, în timp ce de data aceasta va fi diferit, atât ca număr de militari, cât și ca număr de unități", a declarat Maqedonci.

Scopul acestui exercițiu, potrivit colonelului Maqedonci, este creșterea interoperabilității între parteneri și NATO, precum și creșterea gradului de pregătire operațională, care are ca scop contracararea pericolelor care pot amenința Europa.

El a explicat că acest exercițiu se desfășoară în fiecare an, în anii pari se ține în nordul Europei, iar în anii impari în sudul și estul Europei.

"Kosovo va participa cu peste 1.300 de participanți. Vom fi prezenți cu o debarcare a membrilor noștri în Macedonia de Nord, cu o unitate în Albania, precum și cu o unitate de debarcare în Croația", a afirmat colonelul kosovar.

Maqedonci a mai adăugat că exercițiile pentru "Defender Europe 23" în FSK au început în urmă cu un an și jumătate. Cu această ocazie, potrivit acestuia, va fi certificată capacitatea celor două regimente ale Forţelor de Securitate Kosovo, precum şi gradul de interacţiune militară alături de forţele statelor partenere.

Maqedonci a spus că înzestrarea cu armament a continuat ani de zile, iar acum Kosovo este echipat și cu drone și acest lucru a fost aprobat de instituțiile statului.

Kosovo va fi, așadar, gazda acestui important eveniment militar care este condus de Armata Statelor Unite pentru Europa și Africa și care include armatele a 25 de țări, cu participarea a peste 22 de mii de soldați. Ceremonia de deschidere a celui mai mare exercițiu internațional din regiunea balcanică, "Defender Europe '23" va avea loc duminică, 21 mai.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel