Kosovo este gata să aloce 12 milioane de euro pentru patru drone de cercetare și supraveghere

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Pe 25 iunie, în cadrul ședinței de guvern, ministrul kosovar al apărării, Armend Mehaj, a solicitat un buget suplimentar pentru achiziționarea a patru drone destinate Forței de Securitate din Kosovo.       

"Pe baza analizei pe care am făcut-o, avem nevoie de drone, aceasta fiind necesare pentru consolidarea capacităților de informații, supraveghere și recunoaștere. Am făcut planul de cumpărare din SUA, am făcut cererea și am primit oferta în care costul pentru patru drone este de 11,9 milioane de euro. Ministerul oferă 1,5 milioane de euro, cerem guvernului 4,5 milioane de euro. Plata sumei se poate face în două tranșe, 50% la semnarea contractului, restul până în martie 2022. Oferta din SUA este valabilă până pe 26 iunie", a precizat ministrul kosovar al apărării, Armend Mehaj.

Goran Rakic, ministrul returnărilor și comunităților, a calificat solicitarea lui Armend Mehaj ca inadmisibilă.

"Fiecare minister are propriile sale nevoi și cerințe, dar solicitarea ministrului apărării pentru achiziționarea de drone este în prezent inacceptabilă, întrucât luptăm încă împotriva virusului COVID-19, în acest moment prioritatea ar trebui să fie creșterea economică și crearea de noi locuri de muncă".

Klankosova Tv a relatat că propunerea lui Mehaj a fost aprobată de guvern și va fi luată în considerare la următoarea ședință a executivului de la Priștina.

În prezent nu au fost obținute informații privind tipul de UAV-uri pe care Forța de Securitate din Kosovo intenționează să îl achiziționeze, însă foarte probabil este unul cu performanțe medii.     

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel