Knyaz Vladimir, cel mai nou submarin cu propulsie nucleară al Forțelor Navale ruse

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel mai nou submarin cu propulsie nucleară, Knyaz Vladimir, din clasa Borei, va intra în serviciul Forțelor Navale pe 12 iunie, a informat joi Ministerul Apărării al Rusiei.

O sursă din industria de apărare a declarat pe 8 iunie, că submarinul cu propulsie nucleară Knyaz Vladimir, va intra în serviciu în cadrul Flotei Nordului pe 12 iunie, transmite TASS.

Submarinul a încheiat testele pe mare la sfârșitul lui 2019, dar livrarea către Forțele Navale a fost întârziată în urma defecțiunilor descoperite. După remedierea acestora, submarinul a fost supus unor teste finale în Marea Albă și apoi a revenit la Severodvinsk. 

Knyaz Vladimir reprezintă a patra generație de submarine cu propulsie nucleară. Conform datelor Ministerului Apărării din Rusia, submarinul Knyaz Vladimir este mai puțin zgomotos, coboară la adâncimi mai mari și are un control mai bun al armamentului.

Toate submarinele din clasa Borei pot transporta 16 rachete balistice Bulava. De asemenea, sunt echipate cu torpile de calibru 533 mm.

 

Citește și: Două nave ruseşti au vrut să spioneze testarea celui mai nou submarin nuclear francez

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel