Referendumurile organizate de Rusia în teritoriile ocupate din Ucraina sunt un spectacol propagandistic

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Marionetele Kremlinului, instalate la vârful conducerii administraţilor din zonele ocupate din Donețk, Luhansk, regiunile Herson și Melitopol au anunțat azi că au început organizarea de „referendumuri” pentru aderarea la Rusia. În special, liderul miliţiilor separatiste din așa-numita Republică Populară Donețk, Denis Pushilin, a declarat că este „încrezător în rezultatul pozitiv” al „votului”. De precizat că, orice pseudoreferendum organizat în teritoriile ocupate temporar de ruşi în Ucraina nu va fi recunoscut de nimeni din lumea civilizată.

Pe teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei, invadatorii ruşi își pregătesc locaţiile pentru pseudo-referendumuri în locurile în care sunt concentrați un număr mare de civili, iar toți cei care au beneficiat de "ajutor umanitar" sunt împinși să voteze, precizează Direcţia Principală de Informaţii (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării.

Potrivit serviciilor ucrainene de informații, invadatorii ruşi pregătesc măsuri organizatorice și încearcă să creeze cel puțin o aparență de legitimitate a "referendumurilor" organizate în teritoriile ocupate temporar.

În special, se planifică organizarea unui referendum în Mariupol de către așa-numitele comisii, care vor include colaboratori locali, reprezentanți ai administrațiilor ocupante și militari ai forțelor armate ale Federației Ruse.

Membrii "comisiilor" vor face vizite din casă în casă, în funcție de listele cu cei care doresc să primească "ajutor umanitar". Locuitorii le este indusa ideea că "nu mai există cale de întoarcere" și că toți cei care au luat "ajutorul umanitar" vor trebui să voteze.

S-a stabilit că forţele ruse de ocupaţie au amplasat sediul pentru referendumul din Mariupol într-unul dintre centrele comerciale locale. Acțiunile sediului sunt coordonate în totalitate de reprezentanții partidului "Rusia Unită".

Potrivit informațiilor serviciilor ucrainene de informații, pentru a evita să fie lovite de artileria Forțelor de Apărare Ucrainene, toate centrele de pregătire a pseudo-referendumului din teritoriile ocupate sunt amplasate în spații cu "concentrație mare de civili".

În scopul formarii din punct de vedere ideologic și propagandistic a populației, forţele ruse de ocupaţie organizează o serie de evenimente de "educație militar-patriotică". Principalul public țintă este reprezentat de tinerii, care, potrivit informațiilor, nu manifestă în mare parte interes pentru ideologia rusă.

După cum s-a raportat, recent, separatiștii din așa-numitele "DPR" și "LPR" și-au chemat liderii să organizeze pseudo-referendumuri privind "aderarea la Federația Rusă".

Așa-numitul consiliu public, creat cu participarea Rusiei pe teritoriul temporar ocupat al regiunii Herson pentru a pregăti un pseudo-referendum privind aderarea la Federația Rusă, a făcut ulterior un apel de susținere către autoritățile invadatoare.

Pseudo-referendumurile sunt programate pentru perioada 23-27 septembrie. Liderii țărilor occidentale au declarat deja că orice "referendum" fictiv organizat de Rusia în Ucraina va fi considerat ilegitim. În același timp, președintele rus Vladimir Putin a declarat la 21 septembrie că Rusia va recunoaște rezultatele "referendumurilor".

Potrivit unui sondaj realizat în august de Active Group în teritoriile ocupate temporar de Rusia, marea majoritate a respondenților consideră că regiunea lor ar trebui să fie parte integrantă a Ucrainei, iar bunăstarea și securitatea lor s-au deteriorat semnificativ de la momentul ocupație ruse.

În special, aproape 73% dintre respondenți consideră că pretențiile teritoriale ale Rusiei asupra regiunii lor sunt complet nefondate. De asemenea, 82% dintre respondenții din teritoriile ocupate temporar de Ucraina au declarat că nu ar merge la un "referendum" dacă Rusia l-ar organiza în orașul lor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel