KFOR anunță sosirea soldaților români și britanici în Kosovo

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Misiunea de menținere a păcii a NATO în Kosovo, KFOR, a anunțat sosirea unor trupe suplimentare din România și Marea Britanie, după cum a informat postul kosovar de televiziune RTK (20.10). Într-o postare pe Facebook se menționează că desfășurarea a survenit atacului violent de la Banjska.

,,Un contingent de două sute de militari britanici din Batalionul 1 al Regimentului Regal al Prințesei Wales și peste 130 de militari din România au sosit în Kosovo și s-au alăturat contingentului britanic de 400 de persoane deja desfășurat, pentru a întări Forța de menținere a păcii a NATO din Kosovo, KFOR, se precizează în comunicat.

Întărirea forței vine după atacul violent asupra poliției kosovare din 24 septembrie și după creșterea tensiunilor în regiune și are scopul de a îmbunătăți prezența KFOR în nordul Kosovo și patrularea de-a lungul liniei de graniță administrativă cu Serbia.

Suplimentarea efectivelor se bazează pe o solicitare a Comandantului Suprem Aliat al NATO în Europa și a fost aprobată de aliați în Consiliul Nord Atlantic ca un pas prudent pentru a se asigura că NATO are forțele necesare pentru a-și îndeplini mandatul ONU de a menține un mediu sigur și securizat și libertatea de mișcare pentru toți cetățenii din Kosovo.

NATO conduce operația de menținere a păcii în Kosovo din 1999, prin mandatul său în temeiul Rezoluției 1244 a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite. În prezent, misiunea KFOR este formată din peste 4.500 de soldați din 27 de țări aliate și partenere NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel