Joe Biden - videoconferință cu liderii europeni pe criza din Ucraina. Polonia, invitată din postura de stat aflat la președinția OSCE

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele american Joe Biden, în timpul unei discuții prin videoconferință cu liderii militari americani, privind agresiunea rusă împotriva Ucrainei. Sursă foto: @Official @WhiteHouse
Președintele american Joe Biden, în timpul unei discuții prin videoconferință cu liderii militari americani, privind agresiunea rusă împotriva Ucrainei. Sursă foto: @Official @WhiteHouse

Președintele american Joe Biden a avut o videoconferință cu mai mulți lideri europeni pe subiectul în cursul serii de ieri, tema discuțiilor fiind manevrele militare agresive ale Federației Ruse de la granițele Ucrainei.

Casa Albă a anunțat oficial că Joe Biden și liderii europeni au reiterat preocupările în ceea ce privește acumularea de forțe militare ruse la granițele Ucrainei.

Participanții la videoconferință și-au exprimat din nou „sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, potrivit comunicatului oficial al Casei Albe.

S-a evidențiat dorința de soluționare pașnică pe cale diplomatică a crizei ucrainene și angajamentul aliat pentru a împiedica o nouă agresiune împotriva Ucrainei.

Liderii europeni și Joe Biden au discutat și despre „costuri economice uriașe” în cazul unei agresiuni militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și despre „consolidarea securității pe Flancul Estic al NATO”.

UPDATE - Polonia a fost invitată la discuția citată de Casa Albă din postura de stat aflat la președinția OSCE

Informația inițială

Interesant e că în pofida faptului că s-a discutat despre securitatea pe Flancul Estic al Alianței, nici președintele Klaus Iohannis și nici un alt lider politic român nu a participat din partea țării noastre la discuție. Amintim că România și Polonia sunt aliații-cheie ai Statelor Unite pe Flancul Estic și reprezintă hub-uri de securitate în regiune.

Polonia a fost reprezentată la videoconferința cu președintele american de către președintele Andrzej Duda. Alți lideri care au mai participat la discuțiile cu Joe Biden au fost: Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, Charles Michel, președintele Consiliului European, Emmanuel Macron, președintele Franței, Olaf Scholz, cancelarul Germaniei și Mario Draghi, premierul Italiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel