Japonia va cumpăra 7 nave de patrulare pentru apărarea insulelor Senkaku

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
Navă de patrulare Lürssen, sursă foto: Lürssen Defense
Navă de patrulare Lürssen, sursă foto: Lürssen Defense

În 2020, navele chineze au intrat în apele teritoriale japoneze de 333 de ori, chinezii rămânând în apropierea insulelor Senkaku timp de 111 zile consecutive, potrivit Gărzii de coastă japoneze.

Urmare a numărului crescut de incursiuni ale vaselor sub pavilion chinez în apele sale teritoriale, guvernul japonez s-a angajat recent să adauge noi nave și avioane în dotarea gărzii de coastă. 

În 2020, Garda de Coastă a Japoniei a adăugat patru noi ambarcațiuni și un elicopter, iar în 2021 este planificată achiziția unei nave de patrulare, de mari dimensiuni, echipată cu un heliport. Totodată se au în vedere și achiziționarea unui alt elicopter, precum și a unui avion cu reacție, potrivit stripes.com care citează Garda de coastă japoneză.

De asemenea, autoritățile japoneze intenționează achiziționarea a șapte nave de patrulare de dimensiuni mari până în anul 2023, a informat sâmbătă canalul media japonez NHK.

"Simțim mai multă siguranță prin consolidarea securității maritime într-o situație atât de critică", a declarat ministrul Afacerilor Externe, Toshimitsu Motegi, la reuniunea de la Tokyo. „Vom continua să luăm măsuri calme, dar ferme împotriva altor țări atunci când acestea ne vor invada teritoriul”, a mai spus acesta.

Arhipelagul Senkaku, un grup de insule situate la 400 de kilometri vest de Okinawa, a fost controlat de Japonia din 1895 până când a capitulat la sfârșitul celui de Al Doilea Război Mondial, atunci când au trecut în administrarea SUA. Din anul 1972, insulele au fost retrocedate Japoniei odată cu insulele Okinawa. În septembrie 2012, Japonia a cumpărat de la un proprietar privat alte trei dintre insulele care compun arhipelagul.

Insulele sunt obiectul unei lungi dispute teritoriale cu China, care nu recunoaște suveranitatea Japoniei asupra arhipelagului Senkaku, cunoscut în chineză ca Arhipelagul Diaoyu.

Citește și: Japonia îşi creşte bugetul pentru apărare. Bani pentru avioane F-35 şi rachete hipersonice

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel