Japonia și Coreea de Sud, discuții contrare pe tema denuclearizării Coreei de Nord

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:
Kim Jong Un - Donald Trump
Kim Jong Un - Donald Trump

Întâlnirea dintre Donald Trump și Kim Jonh Un a născut dezbateri aprinse între Japonia și Coreea de Sud. 

Miniștrii apărării din Japonia și Coreea de Sud au formulat poziții contrare la o conferință de securitate regională privind denuclearizarea potențială a Coreei de Nord, înainte de summit-ul planificat între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un. Ministrul japonez al apărării, Itsunori Onodera, a avertizat că nu este suficientă doar o promisiune din partea Coreei de Nord, subliniind că trebuie să ia măsuri concrete pentru denuclearizare și dezarmare.

"Istoria se repetă"

"Am văzut că istoria se repetă cu declarațiile privind denuclearizarea Coreei de Nord, având o atitudine conciliantă și viitoare, doar ca să zădărnicească toate eforturile internaționale pentru pace", a adăugat ministrul japonez.

 Ministrul sud-coreean al Apărării, Song Young Moo, a menționat că recenta rundă de diplomație este o oportunitate rară de a fi un succes, iar Kim a declarat în repetate rânduri că intenționează să "realizeze denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene“.

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel