Japonia, decizie privind exerciţiile civile după summitul Trump-Kim

Cristina Alexandrescu / 21 iun 2018 / 12:46
Donald Trump
Donald Trump

Japonia şi-a încetat exerciţiile de evacuare a populaţiei în caz de tiruri cu rachete nord-coreene după summitul între preşedintele american Donald Trump şi liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a relatat presa niponă joi, preluată de AFP.

Guvernul nu a confirmat deocamdată aceste informaţii, dar autorităţile unei localităţi au declarat pentru AFP că suspendă, în baza unui ordin venit de la Tokyo, un exerciţiu prevăzut săptămâna viitoare. Decizia intervine după summitul Trump-Kim, desfăşurat la 12 iunie în Singapore, la care cei doi lideri au semnat o declaraţie ce cheamă la denuclearizarea peninsulei coreene.

Oraşul Yaita din prefectura Tochigi, la nord de Tokyo, avea programată săptămâna viitoare o simulare de evacuare, la care urmau să participe 800 de locuitori, printre care 350 de elevi, a declarat pentru AFP un responsabil municipal, Yutaka Yanagida. Oraşul şi-a anulat însă toate pregătirile după ce a fost informat de guvern că 'toate antrenamentele trebuie amânate deocamdată din motivul unei schimbări de situaţie după summitul SUA-Coreea de Nord', a precizat el.

Contactat de AFP, un responsabil guvernamental a declarat că executivul îşi va anunţa vineri politica în privinţa exerciţiilor de evacuare legate de ameninţarea nord-coreeană.  

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy