Japonia achiziționează artilerie autopropulsată și vehicule de luptă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Tokyo a anunțat că va achiziționa încă șapte sisteme de artilerie autopropulsate Type-19 calibru 155 mm/52 și 33 de vehicule de luptă Type-16 în acest an ca parte a eforturilor de îmbunătățire a capacităților Forțelor Terestre, transmite Janes.

Noile sisteme Type-19 sunt integrate pe camione militare 8×8 și au un echipaj format din cinci oameni. Acestea vor înlocui treptat sistemul învechit de artilerie FH-70, a precizat Ministerul Apărării din Japonia în ultimul său raport „Programele de apărare și bugetul Japoniei” prezentat la sfârșitul lunii martie.

Ministerul Apărării a precizat că a asigurat pentru acest an 4,4 miliarde de dolari pentru a achiziționa șapte sisteme de artilerie Type-19 după ce, în 2019, au fost achiziționat alte șapte.

Atrileria autopropulsată Type-19 este fabricată de Japan Steel Works.

De asemenea Ministerul Apărării a precizat că a alocat 2,1 miliarde de dolari pentru a achiziționa 33 de vehicule blindate de luptă Type-16, din cele 142 comandate în 2016. Reprezentanții Forțelor Terestre din Japonia spun că Type-16 este un „vehicul extrem de agil”, cântărește aproximativ 26 de tone și este înarmat cu un tun de calibru 105 mm. Vehiculul, care poate fi transportat și aeriană, a intrat în serviciu în anul 2017.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel