Italia susține propunerea unui summit UE-Rusia, dar Polonia și țările baltice se opun

Eduard Pascu |
Data publicării:

Italia a sprijinit propunerea franco-germană de organizare a unui summit al Uniunii Europene cu Rusia, a declarat vineri premierul Mario Draghi la Bruxelles, apreciind că este importantă menţinerea unui dialog cu un actor politic şi economic important, transmite Reuters.

Propunerea franco-germană a fost respinsă la summitul de joi, după ce Polonia şi ţările baltice au obiectat că o astfel de reuniune ar trimite un mesaj greşit în contextul deteriorării relaţiilor Est-Vest, transmite Agerpres.

Vorbind după încheierea summitului, Draghi a afirmat că mulţi dintre cei prezenţi au aflat despre această idee de-abia joi, astfel încât promotorii ei au avut puţin timp la dispoziţie pentru a aduna susţinere.

'Rusia este un jucător important pe frontul economic şi politic, nu se poate să nu fie implicată, trebuie să avem un dialog activ', le-a declarat prim-ministrul italian reporterilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel