Israelul trimite o delegație militară secretă în Ucraina pentru a se instrui împotriva sistemului S-300

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Israelul și Statele Unite au trimis o delegație militară secretă în Ucraina pentru a testa şi studia capacităţile sistemul de apărare antirachetă S-300, pe care Moscova l-a furnizat recent Siriei, a anunțat luni postul israelian de televiziune Hadashot TV, citând surse media din Siria și Rusia.

Conform unor rapoarte, membrii armatei ucrainene i-au instruit pe omologii lor americani și israelieni cu privire la capacitățile sistemului rusesc de apărare antirachetă S-300, precum și simularea unor scenarii posibile care implică utilizarea respectivului sistem de apărare, potrivit Times of Israel.

Până în acest moment informaţia din rapoartele ruseşti şi siriene, nu au fost confirmată sau infirmată de Israel şi Statele Unite.

În urmă cu aproximativ trei ani, Times of Israel raporta pe larg faptul că forțele aeriene israeliene s-au antrenat împotriva sistemul de apărare antirachetă S-300 în cadrul mai multor exerciții desfăşurate în Grecia, probabil începând cu anul 2007.

Cel mai probabil interesul Israelului de a participa în Ucraina la o instruire privind modul de funcţionare a sistemului S-300, vine pe fondul incidentului petrecut luna trecută în Siria.

Amintim că cincisprezece ruși care se aflau la bordul avionului de recunoaștere IL-20 au fost ucişi pe data de 17 septembrie, după ce aeronava în care se aflau a fost doborâtă de o rachetă S-200, folosită de forţele siriene pentru a doborî avioanele israeliene care efectuaseră mai multe raiduri asupra unor ţinte din Siria.

Rusia a acuzat în repetare rânduri forţele aeriene israeliene pentru doborârea avionului de recunoaștere IL-20, menţionând că acestea au atenţionat târziu că vor efectua mai multe raiduri asupra unor ţinte din Siria, dar şi că au folosit avionul rusesc ca paravan pentru a nu fi loviţi de rachetele siriene.

Ca răspuns la acest incident, Rusia a anunțat noi măsuri pentru a-și proteja militarii din Siria, inclusiv echiparea Damascului cu sistemele de apărare aeriană S-300.

Rusia și Israel au stabilit o linie telefonică în 2015 pentru a evita confruntările accidentale în Siria.

Noile măsuri luate de Moscova au determinat o oarecare îngrijorare în rândul oficialilor israelieni, deoarece prin amplasarea sistemului S-300 în Siria, acţiunile viitoare ale forţelor aeriene israeliene vor fi limitate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel