Israelul plănuiește un atac terestru în Gaza

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata Israelului, sursă foto: Israel Defense Forces
Armata Israelului, sursă foto: Israel Defense Forces

Azi, conducerea Forțelor Armate Israeliene (IDF) vor lua o decizie în privința declanșării unui atac terestru în Fâșia Gaza.

Potrivit Times of Israel, prutătorul de cuvânt al Forțelor Armate, Hidai Zilberman a declarat că planurile pentru o posibilă invazie terestră a Fâșiei Gaza vor fi prezentate azi Statului Major al IDF spre aprobare.

Aceste planuri, care sunt adunate de către Divizia Gaza și Comandamentul Sudic, vor fi apoi date conducerii politice a Israelului pentru examinare.

În ultimele zile, IDF a desfășurat trupe terestre suplimentare la frontieră - Brigada Parașutiștilor, Brigada de Infanterie Golani și Brigada 7 Blindată - înainte de o posibilă incursiune, dar nu s-a luat încă nicio decizie de a merge mai departe cu o astfel de campanie, mai precizează sursa citată.

În plan politic, preşedintele american Joe Biden a discutat miercuri telefonic cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, la scurt timp după anunţul trimiterii unui emisar în Israel şi teritoriile palestiniene, Hady Amr, în contextul escaladării violenţelor în ultimele zile, informează AFP, transmite Agerpres.

"Speranţa mea este ca situaţia să se rezolve cât mai rapid posibil, dar Israelul are dreptul să se apere atunci când mii de rachete sunt lansate spre teritoriul său", a adăugat preşedintele american.

 

Șeful Pentagonului susține dreptul Israelului de a se apăra

 

Secretarul american al apărării Lloyd Austin a reiterat miercuri, într-o convorbire cu omologul său israelian, "susţinerea de neclintit" a SUA pentru dreptul Israelului de a se apăra, a anunţat Pentagonul, informează Reuters.

"Secretarul (american al apărării Lloyd) Austin a transmis susţinerea de neclintit pentru dreptul legitim al Israelului de a se apăra şi a-şi apăra poporul, şi a condamnat ferm lansarea de rachete de către Hamas şi alte grupări" (teroriste), a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, într-un comunicat, transmite Agerpres.

"(Austin) a reiterat importanţa faptului ca părţile implicate să întreprindă măsuri pentru a restaura calmul", a adăugat Kirby.

Şeful Statului Major Interarme din Statele Unite, generalul Mark Milley, a discutat la rândul său cu omologul israelian. "Cei doi lideri au discutat despre situaţia curentă", a informat un comunicat al armatei americane, fără a face alte precizări.

Noua spirală a violenţelor în Israel şi în teritoriile palestiniene survine după ciocnirile din ultimele zile în Ierusalimul de Est, sectorul palestinian ocupat şi anexat de către Israel, şi îndeosebi pe Esplanada Moscheilor. Violenţele din ultimele trei zile s-au soldat cu cel puţin 74 de morţi şi sute de răniţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel