Israelul participă, alături de Arabia Saudită și alte țări islamice, la manevrele navale "IMX-22" din Marea Roșie

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Corvetă a Israelului din clasa SA'AR 6, sursă foto: Israel Navy via Naval News
Corvetă a Israelului din clasa SA'AR 6, sursă foto: Israel Navy via Naval News

Canalul de televiziune israelian Kan a relatat, marți, că marina israeliană participă în prezent la  manevre navale de amploare în Golful Arabiei și Marea Roșie, alături de țări arabe și islamice.

La manevrele cu numele de cod "IMX 22", care sunt organizate și supervizate de Comandamentul Central al Armatei SUA, participă 60 de țări, printre care țări arabe și islamice cum ar fi: Egipt, Iordania, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Bahrain, Maroc, Sudan, Yemen, Pakistan și Bangladesh.

Israelul împreună cu țările arabe au participat anterior la manevre care au fost organizate în urmă cu două luni în Marea Roșie.

Decizia Administrației fostului președinte american Donald Trump de a transfera Israelul din sfera de influență a Comandamentului Armatei SUA în Europa către Comandamentul Central, care include țările arabe, a facilitat organizarea de manevre comune.

Comandamentul Central al Forțelor Navale din SUA a anunțat lansarea celui mai mare exercițiu naval din Orientul Mijlociu pe 31 ianuarie, în timpul unei ceremonii ce s-a desfășurat la sediul Flotei a-V-a americane din Bahrain. Exercițiul maritim internațional "IMX 2022", care va dura 18 zile, se desfășoară în comun cu exercițiul Cutlass Express (CE) condus anual de Forțele Navale americane din Europa și Africa în regiunile de coastă din Africa de Est și Oceanul Indian de Vest.

La instruirea comună participă 9.000 de militari și aproximativ 50 de nave din peste 60 de țări partenere și organizații internaționale.

Este pentru prima dată când Israelul și Arabia Saudită participă la manevre militare în Marea Roșie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel