Israelul ar fi atacat o navă iraniană a Gardienilor Revoluției în Marea Roșie

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

O navă iraniană care ar aparține Gardienilor Revoluției a fost atacată în Marea Roșie, în timp ce există suspiciuni cu privire la faptul că atacul a fost orchestrat de Israel.

Este vorba despre cargoul iranian Saviz, agențiile iraniene precizând că e vorba de o navă civilă care staționa și se afla într-o misiune de combatere a pirateriei. Nava a suferit mai multe explozii cauzete de mine.

The Jerusalem Post precizează că nava aparține Gardienilor Revoluției.

Iranul a demarat o anchetă precizând că suspectează un atac al Israelului. Nu se cunosc date cu privire la posibile victime sau valoarea pagubelor.

Pe de altă parte New York Times precizează că un oficial american, sub protecția anonimatului, a confirmat cotidianului că Israelul a înștiințat Statele Unite cu privire la atacul navei iraniene. 

Israelul s-a abținut de la comentarii. De subliniat faptul că Israelul comentează foarte rar asemenea incidente, fie că le confirmă sau că le neagă.

 

Portavionul american USS Dwight D. Eisenhower se afla în regiune

 

Oficialul american citat de NYT a mai precizat că e posibil ca atacul să fi fost amânat pentru a permite portavionului american USS Dwight D. Eisenhower, aflat în zonă, să se îndepărteze. În momentul în care cargoul iranian a fost lovit portavionul american se afla la aproximativ 200 de mile marine distanță, mai scrie New York Times.

Amintim că la mijlocul lunii trecute DefenseRomania a scris despre faptul că deși atacurile aeriene împotriva țintelor iraniene din Siria sunt predominante, există mai multe lovituri îndreptate împotriva navelor iraniene, pe mare, dar ambele părți, Tel Aviv-ul și Teheran-ul, nu vorbesc despre ele și le tratează ca "pe cel mai mare secret comun". E ceea ce experții numesc "războiul navelor ascunse".

Atacurile asupra navelor israeliene sau iraniene de partea ambelor părți s-au înmulțit în ultimele luni. Ultimul incident a fost raportat pe 25 martie, când o navă cargo a Israelului a fost lovită de o rachetă a Iranului în Marea Arabiei. Nu au fost înregistrate victime sau pagube semnificative.

CITEȘTE ȘI: Secretul tacit dintre Israel și Iran: Atacurile asupra navelor iraniene sunt mult mai numeroase, însă nimeni nu are interesul să recunoască

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel