Israelul a doborât un avion militar sirian

Cristian Soare / 24 iul 2018 / 15:12

Militarii israelieni au atacat cu două rachete un avion al Siriei, care ar fi pătruns în spațiul aerian al Israelului.


Update 16:00 : Purtătorul de cuvânt al IDF Brig. Gen. Ronen Manelis a spus că avionul a fost un Sukhoi 22 sau 24, potrivt haaretz.

Militarii israelieni au lansat două rachete asupra unui avion "Suhoi", care ar fi pătruns în spațiul aerian, anunță serviciul de presă al armatei Israelului.

Avionul a înaintat cu 2 kilometri în spațiul aerian al Israelului și a fost interceptat, se afirmă în comunicatul de presă al militarilor israelieni.

Se menționează că avionul aparține forțelor aeriene ale Siriei

Forțele de Apărare Israeliene au anunțat pe Twitter că au tras două rachete Patriot către avionul sirian, un Suhoi rusesc, care pătrunsese mai bine de 2 kilometri în interiorul spațiului aerian israelian.

BBC citează presa israeliană potrivit căreia un pilot ar fi fost ucis în incident. Avionul s-a prăbușit pe teritoriul israelian. 

Iar Haaretz scrie că locuitorii din nordul țării au văzut rachetele care au interceptat avionul și au auzit mai multe explozii.

Doborârea avionului vine la doar o zi după ce Israelul a activat pentru prima dată sistemul anti-rachetă „Praștia lui David”, care a interceptat două rachete ale Siriei și a declanșat alarmele de avertisment din provincia Golan.

Incidentul are loc la o zi după ce Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov s-a întalnit în Ierusalim cu prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, pentru a discuta despre prezenţa Iranului în Siria.

Netanyahu a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin a cerut cu cateva zile în urmă aceasta întalnire, la care a participat şi o delagaţie din Rusia, condusă de Generalul Valery Gerasimov, seful armatei ruse. 
Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy