Israelul a activat sistemul David Sling împotriva unor rachete lansate în interiorul Siriei

Cristian Soare |
Data publicării:
David Sling
David Sling

Armata israeliană a anunţat luni că a activat sistemul de apărare aeriană David Sling, în traducere ,,Praştia lui David", ca măsură de precauţie împotriva unor rachete trase în interiorul Siriei vecine, declanşând sirenele în comunităţile din nordul Israelului, informează Reuters.

Rachetele au căzut în teritoriul sirian şi au fost lansate în cadrul conflictului sirian, potrivit unui comunicat militar, care nu explică dacă ele au fost doborâte de doi interceptori lansaţi de "Praştia lui David", un sistem israelian cu rază medie fabricat în comun de firma americană Raytheon.

Israelul se află în stare de alertă ridicată în timp ce armata preşedintelui sirian Bashar al-Assad sprijinită de Rusia avansează împotriva rebelilor din sud, apropiindu-se de Înălţimile Golan ocupate de israelieni.

Liderii israelieni au declarat că se tem că Al-Assad ar putea încălca un acord de demilitarizare din 1974 asupra Golanului sau va permite desfăşurarea acolo a aliaţilor săi iranian şi Hezbollahul libanez.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel