Isaraelul a respins propunerea Rusiei cu privire la prezenţa trupelor iraniene din Siria

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Israelul a respins propunerea formulată de Rusia de a crea o zonă tampon pe o raza de 100 de kilometri în fața liniei de demarcație dintre Israel și Siria, în care armata iraniană să nu poată fi desfășurată.

Rusia și-a propus să mențină forțele pro-iraniene în Siria, la aproximativ 100 de kilometri de granița cu Israel, ca parte a unui acord cu Statele Unite și Israel pentru a garanta securitatea Israelului, informează presa israeliană, citată de Radio Free Europe.

O delegație rusă, condusă de ministrul de externe, Serghei Lavrov, a făcut sugestia în cursul întâlnirii cu premierul israelian Benjamin Netanyahu pe 23 iulie, a informat televiziunea israeliană și mass-media occidentală, citând oficiali israelieni.

Așa cum a precizat şi în trecut, Netanyahu a cerut în timpul întrevederii că toți luptătorii iranieni și aliații lor să părăsească pe termen lung de pe teritoriul Siriei. 

El a insistat, de asemenea, că Iranul ar trebui să înlăture toate rachetele cu rază lungă de acțiune și sistemul său de apărare aeriană din Siria.

Dar mass-media israeliană nu a caracterizat răspunsul lui Netanyahu ca fiind o respingere a planului rus de a păstra consilierii militari iranieni și luptătorii pro-Iranieni, inclusiv Hizballah, la o distanță considerabilă de Israel, în timp ce trupele siriene își reafirmă controlul în regiunea de frontieră.

Cu toate acestea, Reuters a citat un oficial israelian spunând că, în timp ce Rusia a fost "angajată" ofertei sale, Netanyahu a respins-o și ia spus lui Lavrov: "Nu vom permite iranienilor să se stabilească la 100 km de graniță" rachete pot ajunge foarte uşor în Israel din Siria.

Reuters a declarat că Israelul a respins anterior o propunere rusă de a menține forțele iraniene la aproximativ 80 de kilometri de frontieră.

Oficialii ruși nu au comentat imediat întâlnirea lui Netanyahu cu Lavrov și şeful Statului Major din Rusia, generalul Valery Gerasimov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel