Un fost ministru israelian a fost condamnat pentru spionaj în favoarea Iranului

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un fost ministru israelian a acceptat miercuri să pledeze vinovat la acuzaţia de spionaj în beneficiul Iranului şi ar urma să fie condamnat la 11 ani de închisoare, a anunţat Ministerul Justiţiei într-un comunicat, relatează AFP.

În conformitate cu un acord între apărare şi acuzare, Gonen Segev, ministru al energiei şi al infrastructurii între 1995 şi 1996, ar urma să fie condamnat la 11 ani de închisoare pentru "spionaj în formă agravată" şi "transfer de informaţii către duşman".

Acordul va fi înaintat spre aprobare unui tribunal care va da o decizie pe 11 februarie.

Potrivit actului de acuzare, a cărui parte necenzurată a fost făcută publică cu prilejul deschiderii procesului lui Gonen Segev din iulie, acesta este acuzat că a furnizat Iranului din 2012, când locuia în Nigeria, informaţii privind localizarea siturilor în care se aflau serviciile de securitate israeliene, precum şi numele unor responsabili.

Gonen Segev a fost arestat în mai pe aeroportul Ben Gourion din Tel Aviv, apoi deţinut în secret până când Shin Beth, serviciul de securitate internă israelian, a anunţat detenţia sa pe 18 iunie.

(w670)

El s-ar fi întâlnit cu contacte iraniene în mai multe rânduri în diferite ţări şi le-ar fi transmis informaţii privind securitatea şi resursele energetice ale Israelului, a precizat Shin Beth la momentul arestării sale.

Medic, ales deputat în 1992 pe o listă a extremei drepte, Gonen Segev a părăsit partidul din care făcea parte şi a votat în favoarea acordurilor Oslo II în octombrie 1995, ceea ce i-a permis prim-ministrului de atunci, Yitzhak Rabin, să treacă prin parlament a doua fază a acestui acord care ar fi trebuit să ducă la crearea unui stat palestinian.

El a fost numit apoi ministru al energiei şi al infrastructurilor. În 2003, el fost condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru tentativă de fraudă. Un an mai târziu, el a primit cinci ani de închisoare pentru trafic de ecstasy.

Iran este considerat de Israel principalul său duşman, acesta estimând că programele nuclear şi balistic al republicii islamice reprezintă pentru el o ameninţare existenţială.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel