Israel investește în sisteme noi de artilerie

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuzier autopropulsat ATMOS de 155 mm. Foto: Elbit
Obuzier autopropulsat ATMOS de 155 mm. Foto: Elbit

Ministerul israelian al Apărării a anunţat că va face investiţii importante în noi sisteme de artilerie ATMOS, dotate cu un sistem automat de încărcare şi gestionare a muniţiei, potrivit armyrecognition.com şi breakingdefense.com.

Elbit Systems, companie israeliană care derulează proiecte în domeniul apărării, securităţii şi în domeniul civil, a anunțat în mod oficial că a primit un contract în valoare de 125 milioane de dolari de la Ministerul israelian al Apărării pentru a furniza obuziere autopropulsate cu sistem automat de încărcare.

Elbit Systems va livra toate obuzierele, comandate de ministerul apărării, către forțele militare israeliene.

Contractul, care include și furnizarea de simulatoare de instruire, a fost semnat pe o perioadă de 12 ani, iar jumătate din lucrările necesare construirii obuzierelor ATMOS vor fi efectuate de filialele și partenerii Elbit din Statele Unite. Obuzierele autopropulsate ATMOS vor înlocui vechile obuziere Paladin M-109 care se afla în serviciul armatei israeliene de aproape 40 de ani.

Sistemul artileristic israelian ATMOS este considerat unul dintre cele mai bune din lume şi are în dotare un tun calibrul 155mm şi lung de 52 de calibre, fabricat de către cei de la Elbit Systems, are un sistem automat de încărcare şi gestionare a muniţiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel