Israel: Benjamin Netanyahu acuzat de corupţie în procesul de achiziţie a unor submarine militare

S.I. Catalin |
Data publicării:
fostul şef de stat-major Benny Gantz
fostul şef de stat-major Benny Gantz

Principalul adversar al lui Benjamin Netanyahu în alegerile de la 9 aprilie, fostul şef de stat-major Benny Gantz, l-a acuzat luni pe premierul israelian de implicare într-o vânzare de submarine pentru care a fost audiat fără să fie pus vreodată sub acuzare, relatează AFP.

Benny Gantz l-a acuzat pe premierul israelian într-o conferinţă de presă că a primit 16 milioane de shekeli (circa 3,9 milioane de euro) în urma vânzării de submarine prin intermediul unei societăţi legate de această achiziţie.

În fruntea listei "Albastru-Alb", Benny Gantz a lansat un apel la redeschiderea anchetei asupra acestei achiziţii de submarine germane, o vânzare în care unii apropiaţi ai lui Benjamin Netanyahu sunt suspectaţi de corupţie.

"Vom înfiinţa o comisie care va ancheta această afacere şi toate persoanele implicate", a afirmat Benny Gantz.

Dosarul se referă la suspiciuni de presupusă corupţie în jurul vânzării de către Germania Israelului a unor submarine militare şi alte nave produse de gigantul industrial german ThyssenKrupp, pentru o sumă totală de circa două miliarde de dolari.

Benjamin Netanyahu nu a fost niciodată pus sub acuzare în această afacere, dar a fost audiat în cadrul anchetei.

Premierul luptă să rămână la putere în pofida ameninţării cu punerea sub acuzare pentru presupusă corupţie în alte trei afaceri.

Lista Albastru-Alb" (centru-dreapta) era dată pe primul loc la legislativele de la 9 aprilie ca număr de locuri, în faţa partidului Likud (dreapta) al lui Netanyahu, dar un sondaj difuzat duminică seară la postul naţional de televiziune din Israel a plasat-o pe locul al doilea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel