Serviciul de informaţii interne israelian Shin Bet îi asigură deja protecţia premierului desemnat Bennett

S.I. Catalin |
Data publicării:
Noul premier desemnat al Israelului Naftali Bennett: Susa Foto: Ministerul israelian al Apararii
Noul premier desemnat al Israelului Naftali Bennett: Susa Foto: Ministerul israelian al Apararii

Serviciul de informaţii interne israelian Shin Bet a început să-i asigure protecţia noului premier desemnat Naftali Bennett, a confirmat joi serviciul de informaţii israelian, relatează DPA. Ziarul Haaretz scrie că acest lucru este 'neobişnuit' având în vedere că Shin Bet în mod normal îl protejează pe prim-ministru odată ce a fost învestit.

Potrivit aceluiaşi cotidian, Shin Bet a explicat că atacurile asupra lui Naftali Bennett s-au înmulţit. Haaretz mai scrie că Bennett şi colegul său de partid Ayelet Shaked au primit recent protecţie personală sporită.

Actualul prim-ministru Benjamin Netanyahu l-a criticat aspru pe Bennett şi l-a acuzat de 'trădarea secolului' prin intrarea în noua coaliţie. Viitorul guvern de coaliţie al Israelului insistă să obţină votul parlamentului încă de luni, a declarat joi un purtător de cuvânt, citat de DPA.

Facţiunile din jurul liderului partidului Yesh Atid (Viitorul), Yair Lapid, încearcă de asemenea să îl înlocuiască pe preşedintele parlamentului, Yariv Levin, potrivit mass-media locale.

Motivul din spatele acestei mişcări este efortul depus de tabăra celui mai longeviv prim-ministru, Benjamin Netanyahu, de a obstrucţiona coaliţia planificată de opt partide. Miercuri seară, fostul lider al opoziţiei, Yair Lapid, l-a informat pe preşedintele Reuven Rivlin că a format o coaliţie de opt partide din toate taberele politice.

Coaliţia are o majoritate redusă de 61 din cele 120 de locuri în Knesset. Iniţial, s-a spus că votul necesar şi ceremonia de depunere a jurământului în parlament vor avea loc probabil pe 14 iunie.

Din coaliţie face parte, printre alte forţe, partidul de extremă dreapta Yamina al fostului ministru al apărării Naftali Bennett. Pentru prima dată, un partid arab va deveni de asemenea parte a guvernului israelian. Conform unui acord de rotaţie, Bennett va deveni iniţial premier, urmând să fie înlocuit de Lapid doi ani mai târziu.

Ar fi pentru prima dată în ultimii 12 ani când un guvern este format fără Netanyahu. Pentru ca această coaliţie neobişnuită să-şi înceapă activitatea, o simplă majoritate a celor 120 de legislatori trebuie să voteze în favoarea ei. Se aşteaptă ca susţinătorii lui Netanyahu să încerce cu toate mijloacele să submineze fragila alianţă a lui Lapid şi Bennett înainte de ceremonia depunerii jurământului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel