Iranul sfidează Statele Unite. Teheranul doreşte să mărească raza de acţiune a rachetelor sale (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Iranul doreşte să mărească raza de acţiune a rachetelor sale, a declarat marţi un important oficial al armatei iraniene, o decizie care ar putea irita şi mai mult Statele Unite care consideră programul balistic al Teheranului o ameninţare la adresa securităţii regionale.

Preşedintele Donald Trump a retras Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul în luna mai şi a reimpus sancţiuni împotriva Teheranului, criticând acordul pentru că nu include limite în ceea ce priveşte dezvoltarea programului balistic iranian, potrivit Reuters.

,,Unul dintre cele mai importante programe ale noastre prevede creşterea razei de acţiune a rachetelor şi muniţiilor'', a declarat şeful forţelor aeriene iraniene, generalul de brigadă Aziz Nasirzadeh, citat de agenţia de presă iraniană Fars.

Armata iraniană a afirmat că actuala rază de acţiune a rachetelor sale este de 2.000 kilometri şi că baze americane din Afganistan, Emiratele Arabe Unite şi Qatar, plus portavioanele americane din Golf, se află în raza de acţiune a acestora.

Teheranul insistă că programul său de rachete este pur defensiv, însă a ameninţat că va bloca transporturile de petrol prin Strâmtoarea Hormuz în Golf dacă Washingtonul încearcă să-i oprească exporturile.

La sfârşitul săptămânii trecute, secretarul de stat american Mike Pompeo a condamnat un nou test efectuat de Iran cu o 'rachetă balistică cu rază medie de acţiune capabilă să transporte mai multe focoase şi să lovească unele regiuni din Europa şi din Orientul Mijlociu' şi a afirmat că acest test încalcă acordul nuclear iranian.

Iranul a afirmat în nenumărate rânduri că programul său balistic nu poate fi subiect de negocieri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel