Iranul nu exclude producerea unor acte de răzbunare contra SUA din partea populaţiei irakiene

Eduard Pascu |
Data publicării:
Ministrul iranian al afacerilor externe Mohammad Javad Zarif
Ministrul iranian al afacerilor externe Mohammad Javad Zarif

Şeful diplomaţiei iraniene Mohammad Javad Zarif a afirmat sâmbătă că nu exclude posibilitatea producerii în Irak a mai multor acte de răzbunare contra SUA, în urma uciderii generalului iranian Qassem Soleimani de către forţele americane la începutul lunii ianuarie în Bagdad, relatează DPA.

Riposta oficială din partea Iranului s-a încheiat, a spus Zarif la Conferinţa privind Securitatea de la Munchen, accentuând că ţara sa nu este una care caută răzbunare. În acelaşi timp, ministrul iranian de externe a subliniat că sunt posibile acţiuni de răzbunare din partea populaţiei din Irak. Uciderea lui Soleimani pe teritoriul irakian a făcut ca populaţia din Irak să fie împotriva SUA, a spus el, transmite Agerpres.

La 3 ianuarie, forţele americane l-au ucis la Bagdad pe comandantul Forţei Quds a Gărzii Revoluţionare iraniene, generalul Qassem Soleimani. Teheranul a reacţionat prin atacarea cu rachete a mai multor baze din Irak care adăposteau militari americani şi a anunţat că nu va mai respecta acordul internaţional din 2015 privind programul nuclear iranian.

Aceasta este cea mai gravă escaladare a tensiunilor dintre Washington şi Teheran din ultimii ani, care a sporit îngrijorarea că violenţele s-ar putea extinde în întreaga regiune a Orientului Mijlociu. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel