Iranul anunţă arestarea unor agenţi care lucrau pentru Israel şi descoperirea unei ascunzători de arme

Eduard Pascu |
Data publicării:

Iranul a anunţat marţi că forţele sale de securitate au arestat o reţea de agenţi care lucrau pentru Israel şi că au descoperit o ascunzătoare de arme despre care autorităţile de la Teheran afirmă că urmau să fie folosite în timpul recentelor tulburări declanşate de criza apei în Republica Islamică, potrivit mass-media iraniene, citate de Reuters.

Iranul îşi acuză adesea duşmanii sau rivalii externi, precum Israelul, Statele Unite şi Arabia Saudită, că încearcă să destabilizeze ţara provocând proteste şi violenţă, transmite Agerpres.

Anunţul de marţi intervine după aproape două săptămâni de proteste din cauza lipsei apei, mai ales în sud-vestul Iranului, care au devenit politice şi s-au extins în alte zone.

Autorităţile au acuzat disidenţi înarmaţi că au provocat ciocnirile în timpul protestelor de stradă. Grupurile pentru drepturile omului afirmă că forţele de securitate au deschis focul asupra protestatarilor.

"Agenţii Mossad intenţionau să folosească echipamentul în revolte urbane şi asasinate", a declarat un oficial din Ministerul Informaţiei, potrivit presei de stat, referindu-se la agenţia de spionaj a Israelului. Oficialul nu a dat detalii.

Armele confiscate includ pistoale, grenade, puşti de asalt şi muniţie, a adăugat oficialul neidentificat, adăugând că "unele dintre acestea sunt folosite pentru a provoca ciocniri în timpul protestelor".

Nu au existat imediat comentarii din partea oficialilor israelieni. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel