Iranul amenință că va riposta după ce un submarin al Israelului s-a îndreptat spre Golful Persic

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Imagine ilustrativă / Foto: Marina Iranului
Imagine ilustrativă / Foto: Marina Iranului

Iranul a reacționat după ce un submarin nuclear al Israelului, din clasa Dolphin, a traversat pe 20 decembrie Canalul Suez și Marea Roșie, îndreptându-se către Golful Persic. 

Așa cum a scris încă de săptămâna trecută publicația noastră, presa din Israel, acesta este un mesaj unic, adresat Iranului, fără precedent de la înființarea statului Israel.

Dolphin (Tip 800) este o serie de submarine diesel-electrice germane modificate special pentru Israel. Tel Aviv are la dispoziție trei submarine din seria Batch 1 și trei submarine din versiunea îmbunătățită Batch 2.  Acestea au 6-10 tuburi lans-torpilă de calibru 533 mm și 4 de calibru 650 mm și sunt dotate cu torpile, mine, rachete antinavă UGM-84C și rachete de croazieră Popeye Turbo cu o rază de acțiune de până la 1.500 km. Rachetele de croazieră pot transporta focoase nucleare cu o capacitate de până la 200 kilotone și sunt lansate din tuburile de calibru 650 mm.

 

Iranul amenință Israelul că va riposta și spune că Israelul intenționează să creeze haos în regiune, pe finalul administrației Trump

 

Abu al-Fadl Amoui, purtătorul de cuvânt în Parlamentul de la Teheran, în cadrul Comisiei pentru Siguranță și Politică Externă, în cadrul unui interviu acordat Al Jazeera și citat de publicația israeliană i24News.tv, a amenințat Israelul precizând că Iranul va reacționa „puternic și masiv” în cazul oricărui atac.

Oficialul iranian acuză Israelul că încearcă să creeze haos în ultimele zile de mandat ale Administrației Trump.

„Israelul trebuie să știe că reacția noastră la orice agresiune asupra securității va fi una puternică și masivă. Israelul caută motive pentru a tensionara regiunea, intenționând să creeze haos în ultimele zile ale mandatului Administrației Trump”, consideră Abu al-Fadl Amoui, potrivit sursei citate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel