Iranul amână procesul unei britanice acuzată de spionaj

Eduard Pascu / 13 sep 2020 / 16:29

Noul proces al cetăţenei britanico-iraniene Nazanin Zaghari-Ratcliffe, ce urma să înceapă duminică la Teheran, a fost amânat în ultimul moment, din motive necunoscute, a anunţat familia femeii, care ispăşeşte deja o condamnare în Iran pentru spionaj, transmite dpa.

Săptămâna trecută, Zagahri-Ratcliffe şi avocatul său au fost chemaţi în faţa tribunalului revoluţionar din Teheran pentru o nouă inculpare, pentru care femeia riscă până la 10 ani de detenţie. În urma amânării procesului, deputata laburistă Tulip Siddiq, care reprezintă circumscripţia din Londra unde domiciliază Zaghari-Ratcliffe, a scris pe Twiiter că se simte 'uşurată, frustrată, stresată şi furioasă', transmite Agerpres.

'Încă o dată este tratată ca o monedă de schimb', a spus Siddiq după discuţia cu soţul femeii, Richard Ratcliffe. Nazanin Zaghari-Ratcliffe, angajată a Fundaţiei Thomson Reuters, a fost arestată în 2016 în timp ce se afla în vizită la părinţi, în sudul Iranului, şi condamnată la 5 ani de închisoare pentru spionaj şi alte capete de acuzare.

Ea a fost acuzată de colaborare cu o reţea străină pentru a răsturna guvernul iranian. Zaghari-Ratcliffe respinge toate acuzaţiile, spunând că nu a vrut decât să-şi viziteze părinţii. Fiica sa, în vârstă de 6 ani, se află cu tatăl ei, Richard Ratcliffe, la Londra.

Din cauza epidemiei de coronavirus, Zaghari-Ratcliffe a fost scoasă temporar din detenţie în martie, după care familia sa a sperat într-o eliberare anticipată. Eforturile diplomaţiei britanice de a-i acorda sprijin consular au fost împiedicate de faptul că Iranul nu-i recunoaşte femeii dubla cetăţenie.

Nazanin Zagahri-Ratcliffe se află în arest la locuinţa părinţilor săi din Teheran şi poartă la gleznă o brăţară de monitorizare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy