Iranul amână procesul unei britanice acuzată de spionaj

Eduard Pascu |
Data publicării:

Noul proces al cetăţenei britanico-iraniene Nazanin Zaghari-Ratcliffe, ce urma să înceapă duminică la Teheran, a fost amânat în ultimul moment, din motive necunoscute, a anunţat familia femeii, care ispăşeşte deja o condamnare în Iran pentru spionaj, transmite dpa.

Săptămâna trecută, Zagahri-Ratcliffe şi avocatul său au fost chemaţi în faţa tribunalului revoluţionar din Teheran pentru o nouă inculpare, pentru care femeia riscă până la 10 ani de detenţie. În urma amânării procesului, deputata laburistă Tulip Siddiq, care reprezintă circumscripţia din Londra unde domiciliază Zaghari-Ratcliffe, a scris pe Twiiter că se simte 'uşurată, frustrată, stresată şi furioasă', transmite Agerpres.

'Încă o dată este tratată ca o monedă de schimb', a spus Siddiq după discuţia cu soţul femeii, Richard Ratcliffe. Nazanin Zaghari-Ratcliffe, angajată a Fundaţiei Thomson Reuters, a fost arestată în 2016 în timp ce se afla în vizită la părinţi, în sudul Iranului, şi condamnată la 5 ani de închisoare pentru spionaj şi alte capete de acuzare.

Ea a fost acuzată de colaborare cu o reţea străină pentru a răsturna guvernul iranian. Zaghari-Ratcliffe respinge toate acuzaţiile, spunând că nu a vrut decât să-şi viziteze părinţii. Fiica sa, în vârstă de 6 ani, se află cu tatăl ei, Richard Ratcliffe, la Londra.

Din cauza epidemiei de coronavirus, Zaghari-Ratcliffe a fost scoasă temporar din detenţie în martie, după care familia sa a sperat într-o eliberare anticipată. Eforturile diplomaţiei britanice de a-i acorda sprijin consular au fost împiedicate de faptul că Iranul nu-i recunoaşte femeii dubla cetăţenie.

Nazanin Zagahri-Ratcliffe se află în arest la locuinţa părinţilor săi din Teheran şi poartă la gleznă o brăţară de monitorizare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel