Iranul a executat un agent al serviciului de informaţii israelian Mossad

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Iranul a executat un agent al serviciului de informații israelian Mossad în provincia Sistan-Balucistan din sud-estul țării. Persoana a fost condamnata pentru spionaj în favoarea Israelului, având legături cu Mossad, și acuzata de divulgarea de informații clasificate. Această execuție are loc pe fondul tensiunilor regionale, inclusiv al implicării Iranului în conflictul dintre Israel și Hamas. 

,,Sentința de condamnare la moarte a fost executată în această dimineață împotriva unui spion al Israelului, aflat în închisoarea Zahedan" din provincia sud-estică Sistan-Balucistan, a anunțat site-ul judiciar Mizan Online.

Acesta nu l-a identificat pe bărbat, dar a precizat că a fost condamnat pentru "cooperare în domeniul informațiilor și spionaj în beneficiul Israelului".

De asemenea, el a fost găsit vinovat de "colectarea și furnizarea de informații clasificate către serviciul de informaţii Mossad cu scopul de a perturba ordinea publică", a adăugat Mizan.

Nu a fost imediat clar când sau unde a fost arestat sau judecat bărbatul. Iranul a anunțat anterior arestarea unor presupuși agenți care lucrau pentru alte state, inclusiv pentru Israel, dușmanul său regional.

În decembrie 2022, republica islamică a spânzurat patru persoane care fuseseră condamnate pentru colaborare cu serviciile de informații ale Israelului. Iranul nu recunoaște Israelul, iar cele două țări sunt angajate într-un război de ani de zile. Potrivit grupurilor pentru drepturile omului, inclusiv Amnesty Internaţional, Iranul execută anual mai multe persoane decât orice altă națiune, cu excepția Chinei.

Teheranul acuză Israelul că a efectuat un val de atacuri de sabotaj și asasinate care au vizat programul său nuclear.

Statele Unite și Israelul acuză Iranul că folosește drone și rachete pentru a ataca forțele americane și navele israeliene care trec prin Golf.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel