Iranul a construit o facilitate nucleară israeliană pe care apoi a bombardat-o cu 16 rachete balistice și drone kamikaze (VIDEO)

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: 16 rachete balistice și 5 drone kamikaze au distrus un „complexul nuclear israelian”, machetă construită de iranieni, în timpul exercițiilor militare. Sursă: Captură YouTube @IRAN Military Power
Foto: 16 rachete balistice și 5 drone kamikaze au distrus un „complexul nuclear israelian”, machetă construită de iranieni, în timpul exercițiilor militare. Sursă: Captură YouTube @IRAN Military Power

Propaganda iraniană a dus construcția de machete la un alt nivel. În cadrul exercițiilor militare Marele Profet 17, iranienii au „construit” un sit nuclear israelian pe care mai apoi l-au distrus folosind 16 rachete balistice și 5 drone kamikaze.

Publicația Al Mayadeen precizează că macheta e o copie a reactorului nuclear israelian Dimona. Cupola facilității sau sistemele de ventilație pentru instalațiile subterane construite de iranieni sunt identice cu cele de la situl israelian Dimona.

Exercițiile militare care au simulat distrugerea facilității israeliene au început pe data de 20 decembrie.

În videoclipul dat publicității se poate observa cum mai multe lansatoare balistice sunt transportate pe camioane, inclusiv cargo, înainte ca acestea să lovească ținta.

Potrivit presei iraniene, „facilitatea israeliană nucleară” a fost lovită de 16 rachete balistice iraniene și 5 drone kamikaze.

VIDEO cu cele 16 rachete balistice și 5 drone kamikaze care au distrus „complexul nuclear israelian” în timpul exercițiilor militare. Sursă: YouTube @IRAN Military Power

Rachetele balistice care au distrus macheta au fost lansate simultan. Iranul se laudă că ele au o rază de acţiune de 2.000 de kilometri şi astfel pot ajunge la bazele israeliene sau ale SUA din regiune.

 

Imaginile video prezentate de iranieni sunt spectaculoase, dar ele omit să arate cum rachetele vor trece de sistemul de apărare al Israelului, printre cele mai sofisticate apărări antiaeriene din lume

 

2. Foto: 16 r... (rachete-iran-rachete-balistice_43169000.jpg)

Foto: 16 rachete balistice și 5 drone kamikaze au distrus un „complexul nuclear israelian”, machetă construită de iranieni, în timpul exercițiilor militare. Sursă: Captură YouTube @IRAN Military Power

 

Tot în cadrul acestor exerciții militare generalul Hossein Salami din cadrul Gardienilor Revoluției s-a lansat la amenințări la adresa Israelului precizând că „le vom reteza mâinile dacă fac o mişcare greşită... Distanţa dintre operaţiuni reale şi exerciţii militare este doar o schimbare a unghiului de lansare a rachetelor”.

Din imaginile de propagandă prezentate de iranieni, care trebuie să recunoaștem sunt spectaculoase, lipsește însă o componentă esențială: Depășirea sistemului israelian de apărare.

Amintim că Israelul e o țintă frecventă a rachetelor inamice, lansate de Hezbollah din Liban sau Hamas din Gaza, și dispune de un vast și foarte performant sistem de apărare aeriană. Apărarea Israelului este formată din sistemele Arrow, David's Sling şi Iron Dome. 

Arrow-2 şi un sistem de generaţie mai nouă, Arrow-3, servesc ca vârf al unui scut israelian integrat, construit cu sprijinul Statelor Unite pentru a rezista la diverse potenţiale atacuri cu rachete. 

Cât despre construirea unui complex nuclear-machetă, iranienii au experiență deja. Anii trecuți Iranul a construit o replică a unui portavion american din clasa Nimitz. Gardienii Revoluției au folosit replica respectivă în scopuri propagandistice iar în timpul unor exerciții militare soldații iraniei au atacat de mai multe ori „portavionul” sub privirile conducătorilor de la Teheran. Ultima oară s-a întâmplat anul trecut.

CITEȘTE ȘI: O corvetă iraniană aflată în construcție s-a răsturnat într-un doc uscat (Video). Nava ar fi trebuit livrată în 2022

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel