O corvetă iraniană aflată în construcție s-a răsturnat într-un doc uscat (Video). Nava ar fi trebuit livrată în 2022

Corveta Talayieh, răsturnată. Sursă foto: Captură video via War Zone
Corveta Talayieh, răsturnată. Sursă foto: Captură video via War Zone

Un incident mai puțin plăcut pentru Marina iraniană a fost relatat la începutul săptămânii de presa internațională. Aflată în construcție, corveta iraniană Talayieh s-a răsturnat într-un doc uscat.

Potrivit publicației War Zone, nava de război iraniană Talayieh  s-a răsturnat într-un doc uscat din portul Bandar Abbas din Golful Persic.

Imaginile surprinse din satelit confirmă acest lucru.

Pe internet au apărut ulterior diferite clipuri video care surprind nava de război iraniană răsturnată.

Despre corveta Talayieh, care se pare că are la bază clasa Moudge, se cunosc puține informații publice. E posibil ca nava să fie modificată pentru a-i fi îmbunătățite capacitățile de recunoaștere și de război electronic.

Ce știm sigur e că nava se afla în faza finală de construcție în momentul în care s-a răsturnat. Imaginile video ne arată nava de război aflată în construcție răsturnată într-un doc uscat, care la rândul lui e parțial inundat.

Nu există vreo informație oficială din partea executivului de la Teheran.

Sursa citată precizează că pagubele sunt greu de estimat. Contează mult desigur perioada de timp în care corveta a stat răsturnată și ce sisteme au fost inundate și afectate de acest incident în care a fost implicată nava.

Marina Iranului plănuia ca nava să fie livrată în 2022. Totuși, în urma incidentului de acum câteva zile acest lucru devine destul de dificil.

 

Iranul și-a dat cu stângul în dreptul după ce a atacat replica portavionului USS Nimitz. Nava s-a scufundat în locul 'greșit'

 

Incidentul amintește de o un alt „succes” al Iranului. Anii trecuți Iranul a construit o replică a unui portavion american din clasa Nimitz. Iranienii au folosit replica în scopuri propagandistice iar în timpul unor exerciții militare Gardienii Revoluției au atacat-o de mai multe ori sub privirile conducătorilor militari „macheta” americană. Ultima oară s-a întâmplat anul trecut.

Problema a fost că în vara anului trecut „portavionul” era scufundat și abandonat la intrarea în portul Bandar Abbas, unde replica navei a fost dusă după exercițiile militare.

Locul în care replica portavionului american s-a scufundat a dat mari bătăi de cap iranienilor. Acesta se afla aproape de intrarea în port, în apropierea canalului principal de navigație, unde apa avea o adâncime de doar 14 metri. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel