Iranul a confiscat un petrolier străin în Strâmtoarea Ormuz (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, joi, capturarea, în Strâmtoarea Hormuz, a unui petrolier străin suspectat de activităţi de contrabandă, informează postul public de televiziune iranian.

Conform presei iraniene, petrolierul transporta ilegal petrolul de la traficanţii iranieni către clienţi străini şi a fost interceptat la sud de insula Larak a Iranului, în Strâmtoarea Ormuz.

Televiziunea de stat a citat Gărzile Revoluţionare care au spus că vasul conţinea un milion de litri de combustibil de contrabandă, relatează BBC.

Ulterior, presa de stat a publicat o înregistrare cu două nave cu motor iraniene încercuind petrolierul Riah sub pavilion panamez –acesta nu şi-a mai transmis coordonatele de duminică, pe când traversa strâmtoarea Ormuz. Iran anunţase că a venit în ajutorul unui petrolier cu probleme tehnice, fără a spune însă că este vorba de Riah.

Potrivit postului tv IRIB, nava, care are 12 membri ai echipajului, a fost tractată duminică, după ce a semnalat o problemă tehnică, iar ulterior s-a decis sechestrarea vasului sub acuzaţia de contrabandă cu petrol.

Flota militară a V-a a SUA a anunţat că este la curent cu acest incident, informează NBC News.Gardienii Revoluţiei din Iran nu au oferit detalii care să ajute la identificarea navei, dar ar putea fi vorba de petrolierul dispărut de câteva zile în Strâmtoarea Hormoz.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel