Irak. Primele alegeri după înfrângerea Statului Islamic

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:

Irak votează astăzi numele care vor ocupa pozițiile din parlament. Sunt primele alegeri după înfrângerea ISIS de anul trecut. 

Irak este astăzi în fața primului scrutin electoral după căderea ISIS. Pe lista preocupărilor alegătorilor se află teme precum economia, locurile de muncă, securitatea și corupția. Mai mult de 24 de milioane de irakieni s-au înscris la vot, potrivit comisiei electorale din Irak. Pentru exercitarea acestui drept, au fost deschise peste 55.000 de secții de votare deschise în toată țara.

Vor desemna 329 de parlamentari

În urma votului populației înscrise, vor fi aleși 329 de parlamentari. În privința militarilor, forţelor de securitate, deţinuţilor, bolnavilor internaţi şi cetăţenilor din străinătate votarea început încă de joi.

Se pare că amenințările lansate pe 22 aprilie de Statului Islamic, conform cărora a vor fi atentate în sediile electorale, nu i-a speriat pe irakieni. În jurul acestora au fost desfăşurate dispozitive de securitate, inclusiv supraveghere aeriană. 

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel