Irak. Persoane ucise în cursul manifestaţiilor din Basra

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în manifestaţiile de la Basra în noaptea de vineri spre sâmbătă, a indicat Ministerul Sănătăţii irakian.

Cele trei noi victime au ridicat la 12 morţi bilanţul violenţelor care a cuprins acest oraş din sudul Irakului începând de marţi, potrivit AFP. "Trei persoane au fost ucise şi alte 50 rănite - 48 de civili şi doi poliţişti", a indicat ministerul într-un comunicat, în care nu precizează nici identitatea victimelor şi nici circumstanţele morţii lor. 

Surse medicale din Basra au confirmat pentru AFP moartea a doi manifestanţi vineri seara. Între marţi şi joi, nouă manifestanţi au fost deja ucişi, potrivit lui Mehdi al-Tamimi, şeful Consiliului pentru drepturile omului din această provincie bogată în petrol, care se confruntă cu o mişcare de protest dublată de o criză sanitară fără precedent. 

Marşurile au degenerat în violenţe

În timpul marşurilor care au degenerat în violenţe, manifestanţii au incendiat consulatul Iranului vineri seara, după ce au dat foc la majoritatea sediilor de partid şi ale grupărilor armate din oraş, reproşând apropierea de Iran. De asemenea, au fost incendiate sediul guvernatorului şi numeroase alte clădiri publice. 

Responsabili irakieni din domeniul securităţii anunţaseră vineri seara că au impus restricţii de circulaţie la Basra. "Forţele de securitate vor aresta orice persoană prezentă pe stradă", a avertizat comandamentul pentru operaţiuni, citat de Reuters. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel