Irak, lovituri aeriene cu F-16 în Siria. Misiuni împotriva ISIS

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Irakul a lansat marţi lovituri aeriene asupra unor ţinte ale grupării Statul Islamic din Siria vecină, a anunţat marţi armata sa, distrugând două clădiri în care se aflau 40 de combatanţi şi armament, relatează Reuters.

Avioane F-16 au distrus o clădire în care membrii grupării sunite ultraradicale depozitau armament, provocând moartea a zece dintre ei, a anunţat armata într-un comunicat. O a doua lovitură aeriană a distrus o clădire în care se aflau 30 de combatanţi ai Statului Islamic, a mai precizat sursa citată.

Statul Islamic, care a ocupat în trecut o treime din teritoriul irakian, a fost în mare parte învinsă în ţară dar continuă să execute ambuscade, asasinate şi bombardamente şi reprezintă în continuare un pericol de-a lungul frontierei sale cu Siria.

"Operaţiunea de succes a dus la distrugerea unui depozit de armament... în care se aflau zece terorişti, rachete şi explozibili care aparţineau bandelor Daesh", se menţionează în comunicat.

Forţele aeriene au lansat mai multe lovituri aeriene asupra Statului Islamic în Siria de anul trecut, cu aprobarea guvernului sirian al preşedintelui Bashar al-Assad şi a coaliţiei conduse de SUA care luptă împotriva grupării.

Irakul, care a declarat victoria finală împotriva Statului Islamic în decembrie, are relaţii bune cu Iran şi Rusia, principalii susţinători ai lui Assad în războiul civil, bucurându-se în acelaşi timp de sprijinul coaliţiei conduse de SUA.

Statul Islamic a recurs la tactici de gherilă după ce şi-a abandonat scopul de a deţine teritoriu şi de a crea un califat autodeclarat în Irak şi Siria

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel