Irak, lovitură aeriană împotriva ISIS în Siria

Darius Muresan |
Data publicării:
bombardament siria
bombardament siria

Irakul a întreprins joi o lovitură aeriană împotriva unei poziţii a grupării Stat Islamic (SI) în Siria vecină, a anunţat armata irakiană, citată de Reuters. 

Avioane F-16 au distrus o clădire folosită de către membri ai conducerii grupării sunnite ultraradicale, a precizat armata într-un comunicat. 

Gruparea Stat Islamic, care ocupa cândva o treime din teritoriul Irakului, a fost învinsă în general în ţară, dar reprezintă încă o ameninţare de-a lungul graniţei sale cu Siria. 

''Avioane F-16 au bombardat în această dimineaţă aşa-numitul centru de comandă şi control unde de aflau lideri şi combatanţi ai bandei teroriste Daesh (Statul Islamic) în Hajin, pe teritoriul sirian'', se afirmă în comunicat. 

Forţa aeriană irakiană a întreprins mai multe lovituri aeriene împotriva grupării Stat Islamic începând de anul trecut, cu aprobarea guvernului sirian al lui Bashar Al-Assad şi a coaliţiei internaţionale sub comandament american care luptă împotriva organizaţiei jihadiste. 

Irak, relații bune cu Iran și Siria

Irakul are relaţii bune cu Iran şi Siria, principalii susţinători ai lui Al-Assad în războiul civil sirian, în timp ce beneficiază şi de sprijin puternic din partea coaliţiei. 

Premierul irakian Haider Al-Abadi a declarat victoria finală împotriva Statului Islamic în decembrie 2017, dar gruparea extremistă acţionează însă din enclave situate la graniţa cu Siria şi a continuat să întindă ambuscade, să comită asasinate şi atacuri cu bombe în Irak. 

Statul Islamic a recurs la tactici de gherilă de când şi-a abandonat obiectivul de a stăpâni un teritoriu şi de a înfiinţa un califat în zone din Irak şi Siria. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel