Iohannis cere proceduri militare la spitalul din Suceava

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj video în contextul epidemiei de COVID-19 în România, făcând precizări cu precădere la situația din Suceava unde se află cel mai mare focar de coronavirus de la noi din țară.

Președintele României a precizat că este necesară repunerea în funcţiune a Spitalului Judeţean Suceava. În acest sens el a anunțat că există resurse și echipamente necesare iar o echipă de la București coordonează acțiunea.

„Ceea ce trebuie noi să facem acum este să repunem urgent în funcțiune spitalul din Suceava. Pentru asta este la Suceava domnul ministru al Sănătății, domnul Tătaru, împreună cu domnul secretar de stat Oprea, iar domnul secretar de stat Oprea are o sarcină foarte clară, să repună spitalul în funcțiune. Va rămâne acolo, domnul Oprea, pentru perioada următoare, pentru a se îngriji de conducerea operativă a spitalului. Este corect, este oportun și este necesar să se introducă proceduri militare, deci militarizarea spitalului, pentru a reveni foarte rapid la normalitate”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul videconferinței pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și alți membri ai Guvernului.

Totodată, președintele României le-a solicitat medicilor din Suceava să se întoarcă la serviciu și a propus un bonus de 500 de euro lunar personalului medical care tratează pacienții bolnavi de COVID-19.

Amintim că în data de 30 martie ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat emiterea Ordonanţei Militare nr. 6 prin care s-a decis carantinarea municipiului Suceava şi a unei zone limitrofe.

În carantină a intrat municipiul Suceava, dar și următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei, în contextul în care în județul Suceava se regăsesc cele mai multe confirmări de noul coronavirus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel