Intenția Coreei de Nord în acordul cu SUA, pusă la îndoială

Vlad Manolache / 28 mai 2018 / 17:36
kim jong un
kim jong un

Întâlnirea dintre Donald Trump și Kim Jong Un, în cazu în care ar mai avea loc, este puțiun probabil să culmieze o respectare a promisiunii Coreei de Nord de a renunța la programul nuclear, susține un specialist în acest domeniu. 

Dr. Victor Cha, președintele Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale în problema Coreei, este de părere că o întâlnire dintre președintele SUA și cel al Coreei de Nord nu va determina niciodată regimul comunist să renunțe la armele nucleare. "În esență, întrebarea cheie este, renunță ei la armele nucleare? Eu cred, din păcate, că răspunsul este negativ", a declarat Dr. Cha.

Vor doar validare 

"Vreau să spun, în urmă cu 56 de ani, nord coreeni au început să proiecteze zonele în care să creeze programul nuclear. Și anul trecut, pe 12 decembrie ei au spus că au terminat ceea ce și-au propus. Și trei luni mai târziu să renunțe ei la tot? Nu are prea mult sens, în opinia mea(...)Ei vor acest tratat pentru că prin semnarea lui, se validează statul ca fiind unul cu arme nucleare" a declarat Dr Cha said, according to Yonhap, conform straitstimes.com

[citeste si] 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy