Intelligence. JISR - informaţii esenţiale pentru operaţiunile militare

Mihai Ciobanu / 09 mai 2018 / 10:07

JISR, sistemul  de Intelligence al NATO, este vital pentru toate operațiunile militare.

Sistemul JISR - Joint Intelligence, Surveillance and Reconnaissance (în traducere: Intelligence, supraveghere și recunoaștere comună) al NATO este vital pentru toate operațiunile militare. Acesta oferă iinformații autorităților responsabile cu luarea deciziilor, ajutându-i să ia hotărâri bine informate, corecte şi rapide. În timp ce supravegherea și recunoașterea pot răspunde întrebărilor "ce", "când" și "unde", elementele combinate din diverse surse și discipline de informații oferă răspunsurile la "cum" și "de ce". Toate acestea combinate înseamnă Joint ISR.

[citeste si]

JISR reunește date și informații colectate prin intermediul unor proiecte cum ar fi sistemul NATO de supraveghere la sol (AGS) sau aeronave NATO AWACS, precum și o gamă largă de active naționale JISR din domeniile spațial, aerian, terestru și maritim.

Supravegherea și recunoașterea includ atât observarea vizuală (de la soldați la fața locului), cât și observarea electronică (de exemplu, de la sateliți, sisteme de aeronave fără pilot, senzori terestre și nave maritime), informaţii care apoi sunt analizate, transformându-le din simple informații în "intelligence".

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy