Militarii Flotilei Fluviale s-au instruit la standarde NATO

S.I. Catalin / 23 apr 2021 / 19:06

Militarii Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” au desfășurat, în perioada 19-23 aprilie, o serie de secvențe de instruire, cu cinci vedete blindate ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie „Comandor Virgil Alexandru Dragalina” și cu patru vedete fluviale ale Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu”.

În portul militar Brăila, s-a executat ambarcarea cu muniție pentru instalațiile aruncătoare de proiectile reactive navalizate, cu o bătaie maximă de până la de 20 kilometri.

La Galați, militarii fluviali s-au instruit în vederea ambarcării minelor la bordul vedetelor fluviale, ce au ca misiune lupta cu dispozitivele explozive lansate la fluviu, în orice punct al acestuia, indiferent de anotimp şi situaţie hidrologică.

O echipa de specialiști din Statul Major al Forțelor Navale a evaluat, pe parcursul acestei săptămâni, navele și echipajele, apreciind deprinderile militarilor și modul de aplicare a procedurilor, utilizat în conformitate cu standardele NATO.

Exercițiul, organizat de marinarii militari ai Flotilei Fluviale, a urmărit creșterea nivelul de pregătire și de instruire al capabilităților, pentru a putea executa misiunile ordonate în zona de responsabilitate.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy