Instruire intensă pentru viitorii soldați profesioniști ai Armatei României: Trageri cu mitraliera, aruncător de grenade AG-7 și deplasări în marș (Foto)

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Soldații gradați profesioniști din seria august 2021 repartizați la Batalionul 228 Apărare Antiaeriană ”Piatra Craiului” din Brașov au parte în această perioadă de activități intense de instruire.

Potrivit unui anunț al MApN, tinerii recruți sunt instruiți „pentru însușirea cunoștințelor și formării deprinderilor în diferite domenii precum instrucția tactică generală, instrucția tragerii cu armamentul din dotare, educație fizică militară, instrucția de geniu și EOD, CBRN, topografie militară, comunicații și informatică”.

Activitățile se fac sub stricta supraveghere și cu ajutorul instructorilor militari români.

În cadrul instrucției CBRN, recruții au aflat cum trebuie purtată masca contra gazelor și care este modul de traversare a unui teren contaminat. Instrucția topografică i-a învățat modul de calcul a unei distanțe în teren cu ajutorul busolei și deplasarea în teren după azimut, toate elemente definitorii ale pregătirii unui militar”, precizează MApN.

Tinerii recruți au avut parte și de instrucție sanitară care le-a dezvoltat capacitatea de a fi „în măsură să își ajute colegii printr-o evaluare preliminară a stării rănitului, acordarea primului ajutor și transportarea acestuia prin diferite procedee în afara contactului cu un potențial adversar”.

 

Marș cu plutonul și ședințe de tragere cu pistoale, mitraliere și aruncător de grenate AG-7

 

Nu au fost ignorate nici deplasările în marș cu plutonul pe diferite distanțe, 10 km și 15 km, care au avut ca scop dobândirea rezistenței fizice și psihice la efort îndelungat”, mai precizează sursa citată.

Viitorii soldați gradați profesioniști au executat și ședințe de tragere pe zi cu diferite tipuri de armament. S-au efectuat ședințe de tragere cu cu pistolul cal. 9 mm, pistolul mitralieră cal. 7.62 mm, mitraliera cal.7.62 mm și aruncătorul de grenade AG-7. Activitățile de tragere s-au efectuat și pe timpul nopții.

„Ședințele de tragere au ca scop formarea deprinderilor esențiale de trăgători, precum și aprofundarea cunoștințelor despre armamentul individual din dotarea subunității. Le dorim succes în parcurgerea următoarelor etape de pregătire!”, conchide MApN.

Foto de la activitățile de instruire ale soldaților gradați profesioniști din seria august 2021 repartizați la Batalionul 228 Apărare Antiaeriană ”Piatra Craiului” din Brașov. Sursă foto - MApN via lt. Gabriel Constantin, plt.maj. Constantin Itu:

1. -imagine fara descriere- (armata-romana-lansator-soldati-instruire_05185400.jpg)

 

2. -imagine fara descriere- (armata-romana-soldati-mars-pluton-2_12351200.jpg)

 

3. -imagine fara descriere- (armata-romana-soldati-3_63652700.jpg)

 

4. -imagine fara descriere- (armata-romana-instruire-soldati-4_84558400.jpg)

 

5. -imagine fara descriere- (armata-romana-soldat-5_39895600.jpg)

 

6. -imagine fara descriere- (armata-romana-trageri-6_28759600.jpg)

 

7. -imagine fara descriere- (armata-romana-soldati-instruire-recruti-militari-6_88114000.jpg)

 

8. -imagine fara descriere- (armata-romana-trageri-instruire-7_63957000.jpg)

 

9. -imagine fara descriere- (armata-romana-tragere-instruire-8_35006200.jpg)

 

10. -imagine fara descriere- (armata-romana-tragere-timp-de-noapte-9_78676000.jpg)

 

11. -imagine fara descriere- (armata-romana-trageri-instruire-10_82284600.jpg)

 

12. -imagine fara descriere- (11-exercitii_27007000.jpg)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel