Industria ucraineană de apărare va începe producția de obuze la standarde NATO până la sfârșitul anului

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Producția de muniție. Fotografie ilustrativă
Producția de muniție. Fotografie ilustrativă

Industria ucraineană de apărare va extinde producția de proiectile de artilerie de 155 mm la standardul NATO până la sfârșitul anului 2023, a precizat Oleksandr Kamîșin, Ministrul Industriei Strategice din Ucraina, într-un interviu acordat publicației The Wall Street Journal.

Potrivit oficialului ucrainean, în iulie 2023, Ucraina a produs de peste două ori mai multă muniție pentru mortiere și artilerie decât în tot anul 2022. Cu toate acestea, el a recunoscut că vor trece ani până când Ucraina va putea produce suficientă muniție pentru a-și satisface nevoile actuale.

În prezent, Ucraina produce muniție de calibru sovietic, cum ar fi proiectilele de 122 mm și 152 mm. Cu toate acestea, armata ucraineană trece treptat la artileria de calibru occidental de 155 mm.

Necesitatea de a lansa producția de muniție la standardul NATO este întărită și de epuizarea treptată a rezervelor țărilor aliate și de ritmul insuficient de producție a acestora, care nu acoperă costurile actuale.

În iunie 2023, purtătoarea de cuvânt a concernului militar ucrainean de stat Ukroboronprom (în prezent, Ukrainian Defense Industry JSC) a raportat că lucrează la dezvoltarea unui proiectil de artilerie de 155 mm.

Ulterior, în iulie, au apărut informații potrivit cărora Ucraina a comandat din Franța carcase pentru proiectile de artilerie de 155 mm.

S-a raportat că, în luna iunie, uzina Forges de Tarbes a primit un contract pentru furnizarea a 60.000 de carcase destinate producției de proiectile de 155 mm, care vor fi livrate în 2024. Ucraina a devenit cel mai mare client al fabricii franceze Forges de Tarbes.

Ulterior, la 17 iulie, Jérôme Garnache-Creuillot, directorul general al Europlasma, a anunțat un alt contract anual record pentru fabricarea a 120.000 de obuze de calibru mare, care vor fi livrate clientului începând cu 2026 pentru cel puțin trei ani.

Potrivit presei, acordul a fost semnat cu compania ucraineană, care face parte din societatea pe acțiuni Ukrainian Defense Industry (cunoscută sub numele de Ukroboronprom înainte de reorganizare).

De asemenea, Kamîșin speră că ale firmele occidentale vor urma exemplul companiilor Rheinmetall, BAE Systems și Baykar, care deschid deja fabrici în Ucraina. Potrivit acestuia, mai mulți producători americani de arme și-au exprimat deja interesul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel