Industria ucraineană de apărare a prezentat versiunea actualizată a obuzierului autopropulsat Bohdana (Foto)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Joi, 4 mai, au început să apară online fotografii cu procesul de producție al obuzierului autopropulsat ucrainean 2S22 Bohdana. În imagini se poate observa că obuzierul autopropulsat Bohdana dispune acum de o cabină blindată pentru șofer și echipaj, iar asta îl face să semene cu vehiculul blindat ucrainean Varta.

De asemenea, pe șasiul obuzierului autopropulsat ucrainean a fost deja instalată o unitate a sistemului de control al focului. Cu toate acestea, în imagini se poate observa că obuzierului autopropulsat ucrainean 2S22 Bohdana nu i-a fost montat tunul și alte mecanisme care să susțină funcționarea acestuia în timpul tragerii.

În prezent, nu se știe ce șasiu este utilizat în producția de serie a noilor obuziere autopropulsate ucrainene.

În ianuarie, Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării, a declarat că Ucraina a finanțat producția în serie a sistemului de artilerie Bohdana de 155 mm. Potrivit ministrului, lucrările au început în primăvara anului 2022.

La acel moment, Reznikov a subliniat că obuzierului autopropulsat Bohdana a trecut cu succes testele de pe câmpul de luptă. Sersiunile actuale ale obuzierului autopropulsat Bohdana au fost utilizate în diferite secțiuni ale frontului războiului ruso-ucrainean, lovind poziţiile forţelor ruse de ocupaţie.

Ministrul a publicat, de asemenea, o fotografie cu un nou șasiu pentru un obuzier autopropulsat de 155 mm de producție ucraineană.

În februarie, ministrul ucrainean al apărării a menționat că primele livrări ale obuzierului Bohdana sunt așteptate în lunile următoare.

,,Am încheiat deja primele contracte, iar ei [producătorii] promit deja să facă primele livrări în lunile următoare", a comentat Reznikov despre comanda noilor sisteme de artilerie ucrainene.

Bohdana este primul obuzier autopropulsat ucrainean de calibru NATO, care a fost dezvoltat de specialiștii ucraineni din industria de apărare. Dezvoltarea primului obuzier Bohdana 2S22 de 155 mm a început în 2016. Obuzierul a fost montat pe șasiul unui camion KrAZ-63221 cu cabină blindată. Potrivit caracteristicilor tehnice, raza de tragere cu un proiectil standard este de până la 40 km.

La sfârșitul lunii ianuarie 2022, înainte de invazia pe scară largă a Rusiei, industria ucraineană de apărare a raportat că obuzierul Bohdana a trecut cu succes testele preliminare, după ce a tras 450 de proiectile. La scurt timp, obuzierul a fost utilizat de armata ucraineană pentru a lovi poziţiile forţelor ruse de ocupaţie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel